Loading...

Havok - The Point Of No Return

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 06-05-2012

Tracklist

01. Point Of No Return
02. From The Cradle To The Grave
03. Arise
04. Postmortem/Raining Blood

De jonge honden van Havok zijn terug met een nieuwe EP. Na twee onderhoudende albums heeft deze Amerikaanse band bewezen een stevig onderdeel te zijn van de thrashrevival die sinds de afgelopen jaren over ons heen golfde. En dan bedoel ik natuurlijk het thrashen zoals men dat in de 80’s deed.

Point Of No Return klapt er direct lekker op door enkele vlijmscherpe riffs als werpsterren op de luisteraars af te vuren. Verzetten is zinloos. Er moet direct gemosht worden. Het nummer sluit goed aan op Time Is Up van vorig jaar maar dat had ik eigenlijk ook niet anders verwacht. Het nummer bevat een kolkende mengelmoes van het beste dat Testament en vooral Exodus ooit op schijf vastlegden.

From The Cradle To The Grave tapt uit hetzelfde vaatje. Hier is wat meer van die overheerlijke speedmetalsaus overheen gegoten. En dat brengt de boel goed op smaak. De toffe solo´s van Reece Scruggs en het hysterische gegil van David Sanchez maakt het allemaal weer lekker af. En met deze twee gloednieuwe afwisselende en rossende tracks is de kop er alweer af.

Om diegene die onder een steen heeft geleefd tegemoet te komen, heeft Havok een tweetal, of eigenlijk een drietal, covers opgenomen om te laten horen waar ze de mosterd vandaan haalt. Allereerst is daar Sepultura´s Arise. Havok probeert het een eigen sound mee te geven. Dat lukt wel maar daarmee doet men het nummer helaas geen goed. De versie is iets te gejaagd en daardoor verliest het kracht.

Het laatste nummer is een samentrekking van Slayer´s Postmortem en Raining Blood. Beiden afkomstig van hun legendarische album Reign In Blood. Eigenlijk zijn dat nu net de nummers waar je maar beter vanaf kan blijven. Wonderwel slaagt Havok erin ook hier hun eigen stempel op te drukken en de twee geweldsexplosies ook nog eens loeistrak te presenteren.

Al met al is Point Of No Return een leuk tussendoortje. Zolang Exodus nog als een tweelingbroertje van Heathen blijft klinken, heeft het obstinate Havok wat mij betreft alle bestaansrecht.

David Sanchez - zang, gitaar

Jesse De Los Santos - bas, zang

Pete Webber - drums

Reece Scruggs - gitaar, zang