Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Rumpelstiltskin Grinder - Ghostmaker

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 17-07-2012

Tracklist

01. Those Who Are Unseen
02. Ghostmaker
03. Nightworms
04. Fucking Wild
05. Dripping With Venom
06. Cold Haunting Death
07. A Lurking Thief
08. Youve Been Had
09. Iron Jaw
10. Get Out Of My Grave / Gigantic Graveyard
11. Run Through The Bastards
12. Desert Goblins

Er was eens een thrash-sprookje waarin een kabouter een pact met de duivel vormde om slachtoffers martelend aan hun einde te helpen. In de hele wereld wist niemand de naam van hem te achterhalen totdat er een dag kwam dat een nietsvermoedende reviewer in aanraking kwam met een schijfje waarop Rumpelstiltskin Grinder viel te ontwaren.

Ghostmaker vormt de derde terugkeer naar de gehaktmolen van deze Amerikaanse Repelsteeltje en met deze derde wordt lekker afwisselend uitgepakt. Van snelle thrash metal, tot meer beukend werk met een groove, tot meer melodisch werk: bijna alle smaakjes worden op Ghostmaker genoten. Het album heeft een lekker makkelijk wegluistergehalte en voor je het weet is het einde alweer in zicht. Maar de reis gaat zeker niet onopgemerkt aan je voorbij.

De dubbele gitaarpartijen worden lekker speels gebracht en het geheel kenmerkt vooral energie en spontaniteit. Meteen zit de vaart er in maar er is genoeg ruimte voor verschil in tempo. De nummers hebben een eenvoudig te volgen opbouw waardoor je al snel de juiste richting weet te vinden. Alleen de zang springt er niet zo bovenuit uit en het is vooral een doorsnee gescream en af en toe gegrom wat je hoort.

Qua decoratie is het artwork van Mike Hrubovcak, die ook werk heeft gedaan voor Hate Eternal en Sinister, echt een lust voor het oog en oefent ook een enorme aantrekkingskracht uit. Er valt verder weinig aan het album op te merken buiten dat het gewoon een prima modern thrash-album is geworden met een knipoog naar weleer. Heerlijke degelijkheid in enthousiaste vorm vol met lekker gitaarwerk en strakke drums. Soms kun je er lang en uitgebreid over ouwehoeren maar het komt maar op één ding neer: gewoon draaien die hap!

Pat Battaglia - Drums

Matt Moore - Guitars and Vocals

Shawn Riley - Bass and Vocals

Ryan Moll - Guitars