Loading...

Bury Tomorrow - The Union Of Crowns

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-07-2012

Tracklist

01. Redeemer
02. The Maiden
03. Lionheart
04. Message to a King
05. An Honorable Reign
06. Knight Life
07. Royal Blood
08. Bitemarks
09. Abdication of Power
10. Kingdom
11. 1603
12. Sceptres
13. Vacant Throne
14. A Curse

Metalcore; niet m'n favoriete genre, maar soms zit er wel eens zo'n band tussen die er uit springt en opvalt in de zee van releases. The Union Of Crowns van het Engelse Bury Tomorrow is er zo eentje. Met albumdebuut Serious als vingeroefening presenteert de band zich op deze opvolger The Union Of Crowns als een volwassen band met een uitgebalanceerd geluid. Bury Tomorrow bedient zich niet van de beenharde -core variant, maar moet het hebben van melodie en een vriendelijk geluid.

Bijster origineel klinkt het allemaal niet; de tweestemmige en afwisselende zangpartijen, de springerige ritmes, de breakdowns, we kunnen ze allemaal zo uittekenen. De grunts en schreeuwerige zangpartijen van brulboei Daniel Winter Bates enerzijds, en de poppy rockzang van gitarist Jason Cameron anderzijds vullen elkaar prima aan. De strakke moderne productie doet de rest, waardoor de band eigenlijk altijd 'netjes' klinkt.

Daar waar de band eens wat harder uit de hoek komt, dient dit eigenlijk slechts ter dynamische tegenhanger van melodieuze passages en vaak mierzoete (voor dit genre dan toch) refreintjes. Net als de vocalen wisselen ook die verschillende aspecten elkaar braaf af. Luister maar eens naar The Maiden, dan begrijp je wel wat ik bedoel.

Ik denk dat de gemiddelde metalfan dit product links zal laten liggen, ondanks dat de kwaliteit van het gebodene behoorlijk hoog ligt. Maar de vaak zoete refreintjes (denk een beetje aan Foo Fighters of zo) schrikken (ook mij) behoorlijk af. De beide aspecten in de muziek van Bury Tomorrow, harde metal en toegankelijke passages, worden goed beheerst, maar liggen naar mijn mening te ver uit elkaar om een bepaald publiek aan te spreken.

Davyd Winter Bates - Bass

Mehdi Vismara - Guitars

Daniel Winter Bates - Vocals

Adam Jackson - Drums

Jason Cameron – Vocals, Guitar