Loading...

Master - The New Elite

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 20-07-2012

Tracklist

01. The New Elite
02. Rise Up And Fight
03. Remove The Knife
04. Smile As You're Told
05. Redirect The Evil
06. Out Of Control
07. As Two Worlds Collide
08. New Reforms
09. Guide Yourself
10. Souls To Dissuade
11. Twist Of Fate

De death metal pioniers van Master zijn terug met hun vervolg op het uit 2010 stammende The Human Machine. Sinds het album The Spirit Of The West heeft de band eenzelfde line-up gekend waarvan de sympathieke vaandeldrager Paul Speckmann al vanaf het eerste uur aanwezig is en het gezicht van Master is gebleven gedurende de jaren. Het elfde studioalbum van de band die aan de wieg stond van de death metal en wellicht als één van de eerste death metalbands ooit bestempeld kan worden, is getiteld The New Elite.

Zoals we gewend zijn van de vorige plaat brengt Master snelle death metal met memorabele gitaarstukken in een vooral kontschoppend klimaat. The New Elite gaat dan ook vooral gretig verder waar de band in hun vorige episode was gebleven. Snelle songs met herkenbare hooks is waar de band uitmuntend mee uit de voeten kan. Knallers als het titelnummer The New Elite, Rise Up And Fight en As Two Worlds Collide zijn hier dan ook goede voorbeelden van. Ter afwisseling loodst een log en zwaar geluid je in mid-tempo door Redirect The Evil die later alsnog explodeert. Guide Yourself kenmerkt dan weer een geweldige ritmische opbouw en de originele intro van Souls To Dissuade is ook zeker noemenswaardig.

The New Elite wordt bediend met een geluid waarin alle ingrediënten goed te proeven zijn. Desondanks klinkt het gelukkig nog steeds als een echte Master-plaat en liefhebbers van de oude school zullen dan ook zeker in hun nopjes zijn over de sound. De woorden van Paul worden ook op dit album weer ouderwets heerlijk uitgespuwd. Zijn stem is doordrenkt van de walging en minachting en dit vormt samen met de maatschappijkritische teksten tot een heerlijke agressief geladen geheel.

Het lijkt alsof Master alleen maar beter en beter wordt. Ze klinken gedrevener dan ooit en het album leidt dan ook tot bekende ik-kan-niet-meer-stoppen-met-headbangen taferelen. In het landschap van de moderne death metal laat Master zien hoe de Master het ijzer smeedt. En dat er met een verdomd stevig bijltje gehakt wordt moge duidelijk zijn.

Dan rest alleen nog het volgende: Fight the fucking machine!!

Paul Speckmann - Bass, Vocals

Alex Nejezchleba - Guitars

Zdenek Pradlovsky - Drums