Loading...

Fastkill - Bestial Thrashing Bulldozer

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 24-07-2012

Tracklist

01. Kill Fast
02. In Thrash We Trust
03. Die In The Pentagram
04. Stench Of Hell
05. Terminal Disease
06. Guillotine Attack
07. ToxicTormentor
08. Endless Game
09. Tortured Again
10. Merciless Onslaught

Het Japanse Fastkill brengt via Pulverised Records hun derde album uit, getiteld Bestial Thrashing Bulldozer. Op de cover maait een bulldozer/tank met daarop een skeleton warrior met in de ene hand een pot bier en in de andere een vette gun alles en iedereen omver. De toon is hiermee meteen gezet en verwacht dus ook zeker geen zoetigheden op dit album, want je komt bedrogen uit.

De tien songs die op dit album staan zijn stuk voor stuk knallende thrash-oefeningen die je nekspieren danig op de proef zullen stellen. Megasnelle riffs, supersnelle solo’s, nog sneller drumwerk, en op gezette momenten een genietbaar mid-tempo stuk. Dit zijn precies de ingrediënten die nodig zijn voor een heerlijk beukend werkje. De sound is old-school wat ook zeker een groot pluspunt is.

Dat dit er bij mij in gaat als zoete koek behoeft geen verduidelijking. Dit is dé old-school thrash metal waar veel liefhebbers bij zweren en het blijft ook gewoon tijdloos knalwerk. Helemaal tijdens een optreden want dit is echt livemuziek pur sang. Zelfs de zang die me in het begin meer aan een hysterisch gillende keukenmeid deed denken, heeft inmiddels enorm aan waardering gewonnen.

Met 31 minuten klokt het album ook precies lang genoeg zodat je niet verveeld raakt van de constante snelheid. Opmerkelijk is dat Endless Game een cover is van de eveneens Japanse thrash cult-band Nigarobo. Een cover van een andere band uit hetzelfde genre lijkt me onnodig, maar als je het nummer niet kent dan valt het compleet niet op dat er sprake is van een cover.

Fastkill laat weten dat er niets mis is met ouderwetse receptuur mits er kwaliteit wordt geboden. Met deze release slaan de Japanners van Fastkill de plank zeker niet mis maar juist razendsnel doormidden.

Toshi - zang

Jiro - gitaar

Aki - gitaar

Suguru - bas

Kazu - drums