Loading...

Curse of the Forgotten - Building The Palace

Gepost in Reviews door Edwynn op 11-08-2013

Tracklist

01. Time Marches On
02. Snake
03. Electic Disaster
04. Building the Palace
05. Erasing Piece By Piece
06. The Prisoner
07. A Living Lie
08. Slave's Plague
09. Who is Betraying
10. 77
11. Mission Corrupted

Het uit Ermelo afkomstige Curse Of The Forgotten zag ik voor het eerst op een winterdag in 2012 in Harderwijk toen het opende voor MaYan. Vier jongelingen die met een ongebreideld enthousiasme een soort mengelmoes van death metal en Bay Area thrash de matig gevulde zaal inslingerden. Anderhalf jaar later ligt Building The Palace te pronken op de Wings Of Death burelen. Een toepasselijke titel. Curse Of The Forgotten bouwt aan een paleis in een nog te stichten koninkrijk in metalland. Aan het enthousiasme ligt het opnieuw niet.

Na een zoekend intro zet Curse Of The Forgotten de benen op de grond met het venijnige Snake. In de kern een moderne metalsong met krachtig brulwerk. In de riffs en harmonieën zijn echter ook veel invloeden uit de hoogtijdagen van de Bay Area hoorbaar. Bij vlagen komt het album Demonic van Testament bovendrijven. Dat komt met name door de combinatie van grunts met melodieus thrashwerk. Met dien verstande dat Building The Palace wat meer peper in de reet heeft dan het beteffende album uit 1997.

Aangekomen bij het titelnummer worden we getrakteerd op enkele Göteborgelementen. Het sterke melodieuze werk wordt voor het de overhand krijgt wel weggedrukt door de nodige agressie. Het navolgend Erasing Piece By Piece herbergt weer de nodige traditionele death metalinvloeden. Het voorlopige hoogtepunt heet A Living Lie. Een zinderend intro, ultra-agressieve zang. Een hypnotiserend gave solo. Deze heeft het allemaal.

Sowieso biedt Building The Palace veel aardigs voor zowel de moderne metal als traditionele metalliefhebber. Toffe, afwisselende songs met veel tempowisselingen en sterk riff en leadwerk. Een keur aan bekende invloeden trekt weliswaar voorbij, maar dat mag de pret niet drukken. Al is het maar vanwege het reeds gememoreerde enthousiasme. Building The Palace loopt ervan over. Het is een prima debuut van een prima band.

Marijn Fuhler - Vocals, Bass Guitar

Richard Vrijhof - Lead Guitar

Roelof Klop - Rhythm Guitar

Gerjo Fuhler - Drums