Loading...

Soilwork - The Ride Majestic

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 25-10-2015

Tracklist

01. The Ride Majestic
02. Alight In The Aftermath
03. Death In General
04. Enemies In Fidelity
05. Petrichor By Sulphur
06. The Phantom
07. The Ride Majestic (Aspire Angelic)
08. Whirl Of Pain
09. All Along Echoing Paths
10. Shining Lights
11. Father And Son Watching The World Go Down

Soilwork (van onderaf beginnen) is in 1995 ontstaan door Bjorn Strid en Peter Wichers die eerst als Inferior Breed zijn begonnen, en later de naam veranderden in Soilwork omdat ze dat beter bij hun vonden passen. De muziek die ze maken bestaat uit melodieuze death metal met in de hoofdrol zanger Bjorn “Speed” Strid.

Naamsbekendheid kregen ze na het uitbrengen van Natural born Chaos (geproduceerd door Devin Townsend) waarop Bjorn als eerste zijn majestueuze zangkwaliteiten tentoonstelde. Ook invloeden van keyboards werden geïntroduceerd. Opgevolgd door Stabbing he Drama welke ze zeker geen windeieren heeft gelegd, en een achttien maanden durende toer op leverde, en plek op Ozzfest naast Black Sabbath en Iron Maiden.

Niet dat alles wat ze tot op heden uit hebben gebracht evenveel succes op heeft geleverd mogen ze zeker niet klagen. Hun vorige album hoort zeker wel tot een van hun hoogte punten, The Living Infinity, een twintig nummers tellend dubbelalbum waar ‘bijna’ geen slechte nummers op staan. Of ze deze kwaliteit op dit nieuwe album hebben kunnen bewerkstelligen, nou, wat mij betreft een dikke vette JA.

Ook op dit nieuwe album The Ride Majestic heb ik niets aan te merken, ze doen en laten hierop horen waar ze goed in zijn. Alle facetten komen aan bod, meeslepende refreinen, catchy nummers, hoog tempo, ingetogen. Met in de hoofdrollen toch wel Bjorn Strid, die alle registers die hij kan zingen gebruikt, soms zelfs binnen een nummer, en drummer Dirk Verbeuren die alles subtiel bij elkaar slaat.

Fans van het eerste of het laatste uur kunnen gerust naar dit album gaan luisteren en eventueel kopen. Het is dat ik op 10 december al iets in mijn agenda heb staan, anders was ik graag gaan kijken en luisteren in de vernieuwde 013 in Tilburg (samen met Hatesphere en T.A.N.K). TOPPER!

Björn "Speed" Strid - Vocals

Sven Karlsson - Keyboards

Dirk Verbeuren - Drums

Sylvain Coudret - Guitars, Bass

David Andersson - Guitars, Bass