Loading...

Suicide Silence - Sacred Words

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-11-2015

Tracklist

01. Sacred Words
02. Inherit The Crown (live)
03. Cease To Exist (live)
04. Sacred Words (live)
05. Sacred Words (We Are Strong Remix)
06. Sacred Words (instrumental)

Het nummer Sacred Words stond al op het album You Can't Stop Me dat de Amerikanen van Suicide Silence vorig jaar zomer uitbrachten. Onder die titel wordt nu een digitale EP/maxi-single uitgebracht, waarop dit nummer maar liefst vier keer voorbij komt. Waarom? De EP bevat naast vier keer Sacred Words in diverse gedaantes (albumversie, remix, instrumentaal en live) nog twee extra live nummers, opgenomen tijdens het RockPart festival van 9 augustus 2015 in Hongarije. Beide nummers komen ook van het laatste studio-album.

Collega Edwin was indertijd niet ondersteboven van de verrichtingen van het songmateriaal van de band, en sprak van middelmaat en voorspelbaarheid binnen een beperkt aantal hoogtepuntjes. Ik moet zeggen dat met name de live nummers me wel overtuigen. Hier is overduidelijk een bevlogen band met de nodige technische bagage aan het werk. Het doet me deugd dat de band lekker heavy voor de dag komt en geen moeite doet om met tierlantijntjes of brave refreintjes enigszins melodieus voor de dag te komen. Vooral het vet stampende Cease To Exist vaart wel bij de huidige aanpak van Suicide Silence.

Evengoed ontgaat het nut van de helft van deze EP me. Vooral de instrumentale track is overbodig, en ik kan me niet voorstellen dat er ook maar een metal-liefhebber op de We Are Strong Remix zit te wachten. Sacred Words bleek al niet het sterkste nummer van het laatste studio-album. De live opnamen daarentegen zullen menig fan kunnen bekoren.

Eddie Hermida - Vocals

Chris Garza - Guitar

Mark Heylmun - Guitar

Alex Lopez - Drums

Dan Kenny - Bass