Loading...

Exclusief Optreden Spartan In P60

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 17-12-2015

Het nieuwe jaar wordt weer met een flinke dosis metal ingeluid met Spartan, Shade of Hatred en Nox Aeterna. Spartan speelt een zeer exclusieve show in P60 mét special guest Micky Huijsmans van End Of The Dream!

Spartan, opgericht in 2007, is een bijzondere band. Ze worden beïnvloed door verschillende stijlen metal, en laten krachtige, beukende maar toch ook melodieuze klanken horen. Ze zijn geïnspireerd door verhalen uit de Griekse mythologie, hun nummers omvatten heldhaftige veldslagen, helden, goden en halfgoden en zijn rijk aan symfonieën uit vervlogen tijden. De muziek wordt gekenmerkt door de krachtige vocalen, waarin het vertellen van epische verhalen een grote rol speelt. Dit alles zorgt ervoor dat Spartan opvalt tussen de meeste hedendaagse metal bands en een ervaring zal zijn die je niet snel zult vergeten! Daarnaast wordt het een zéér exclusieve show met special guest Micky Huijsmans van End of the Dream, dus zorg dat je er bij bent!

Shade of Hatred is een melodische deathmetal band uit De Bilt. Ontstaan uit het idee van Florian kwam de band in 2011 samen. Gebaseerd op een duidelijke muzikale visie bestaat de groep nu uit Rik als vocalist, Florian en Bas op gitaar, Sonia op bass en Yannick als drummer. Met een passie voor melodie in combinatie met bruut geweld, leveren deze vijf jonge maar ervaren muzikanten sterke en meeslepende nummers aangevuld met tekstuele thema's variërend van oude en vergeten mythologische verhalen tot duistere reflecties op de moderne samenleving. Gedreven, gepassioneerd, maar vooral metal.

Melodische deathmetal band Nox Aeterna werd in 2002 opgericht. De afgelopen jaren bouwde de Zuid-Hollandse band een omvangrijk eigen repertoire op, dat zich laat kenmerken door een stevige sound. Geïnspireerd door onder andere Scandinavische metal brengt dit vijftal inmiddels al meer dan 10 jaar haar eigen geluid. In maart 2015 heeft de band haar nieuwe conceptalbum "The Desperation Deal" in eigen beheer gelanceerd. Het album vertelt het verhaal van Einarr, zijn broer Jorgund en de demonische Ranaah, verdeeld over 4 hoofdstukken van totaal 15 nummers. Reken op een stevige portie metal, een vette sound en een goede dosis humor!

Voor, tussen en na de bands zal DJ MorticiaN de oren strelen met een heel scala aan zware metalen!

Zaterdag 2 januari // zaal open 20:00 // aanvang 20:30 // vvk €7,50 // zaal €8,50

End Of The Dream [NL], Nox Aeterna [NL], P60 [NL], Shade Of Hatred [NL], Spartan [NL]