Loading...

Grime - Circle Of Molesters

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-04-2016

Tracklist

1. Intro (Obscuration)
2. Get Immortal
3. Verge of Wrath
4. Decay in Hades
5. Sulphorous Veins
6. Accelerating Transition
7. Salvation Come from Below
8. Orgiastic Rite

Tijdens mijn vorige besprekingen van het Italiaanse Grime maakte ik al wel duidelijk wat voor muzikale smerigheid deze band over je uitstort. Inmiddels hebben de Italianen al weer een nieuw album uitgebracht, Circle Of Molesters vorig jaar in september, dat ik eigenlijk een beetje over het hoofd had gezien. Ik stuitte er zojuist online (weer) op, en besloot er meteen maar even aandacht aan te besteden.

Zoals opnieuw op de cover te zien is weet Grime wel raad met viezigheid, en doet daar dan ook nauwelijks subtiel over. En dat horen we uiteraard ook weer direct terug in hun muziek. Vanaf het moment dat Intro (Obscuration) - weliswaar in alle rust beginnend, maar langzaam maar zeker onrustig aanzwelt - ben ik gelijk weer verkocht. De stroperige klanken doen allesvernietigend en hypnotiserend hun werk. De riff die dit eerste nummertje overeind houdt zou ik zelfs catchy willen noemen, een veelbelovend begin dus.

Maar gaandeweg komen alle vertrouwde Grime-elementen weer voorbij: zwaar fuzzende gitaren, monsterlijk voortknallende drums, vette baslijnen en hysterisch krijsende vocalen. Die laatste worden gelukkig wel een beetje op de achtergrond gehouden, want dat geluid gaat echt door merg en been. Een verschilletje is er wel met voorgaand werk. Zoals bijvoorbeeld Get Immortal en Sulphorous Veins laten horen gaat het tempo zo af en toe eens omhoog. Behalve de trage slopende ritmes weet Grime dus nu ook al raad met beukende fragmenten; het maakt de band er volgens mij alleen maar gevaarlijker op!

Ik kom dan ook al snel tot de conclusie dat Grime weer een niet te versmaden bak herrie heeft afgeleverd. Qua sfeer moet ik hierbij wel een beetje denken aan het Amerikaanse Ævangelist, zo desolaat en misantropisch hoor je muziek toch maar zelden. Gelukkig klinkt Grime wel een stuk gestroomlijnder en is alles hier goed te volgen. Ondanks dat de productie nog altijd niet bepaald high-tech is, vormt deze samen met de muziek een perfecte combinatie. Ik vind deze muziek dan ook on(der)aards lekker, en sluit me volledig aan bij de Orgiastische Riten van Grime: alle redding komt van beneden!

Paulo "Cougar" - Bass

Antonio Strain - Bass, Guitars

Chris - Drums

Marco - Vocals, Guitars