Loading...

A Devil's Din - Skylight

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-06-2016

Tracklist

01. Skylight
02. Phaze Ulysses
03. Never The Same Thing
04. Bow To Thee Absurde
05. I Don't Know
06. Nature Of The Beast
07. For A While
08. Eye's Pie
09. Prequel

A Devil's Din bestaat uit drie muzikanten, geboren in Europa, die over de oceaan zijn gereisd om elkaar uiteindelijk te vinden in Montreal, QC, Canada, waar ze met een wederzijdse liefde voor melodieuze, innovatieve, inventieve en uitdagende rock / metal getinte muziek tot elkaar werden aangetrokken. One Day All This Will Be Yours was in 2011 het debuut van dit powertrio, sindsdien heeft het een trippende vijf jaar moeten duren eer een opvolger van de psychedelische rockers mocht verschijnen. In 2014 werd de studio al betrokken, in juni 2016 ligt het eindresultaat in de digitale schappen: Skylight.

De muziek van dit drietal laat zich eenvoudig omschrijven, en is een interessant mengelmoesje van jaren '60 en '70 pop en rock. Het fuseren van de kleurrijke klanken van Syd Barrett's Pink Floyd en het psychedelische tijdperk van The Beatles met de intensiteit van de klassieke stroom bands als Black Sabbath, The Who en Led Zeppelin, evenals de grensverleggende avonturen van Yes, Gentle Giant en King Crimson, zorgt ervoor dat A Devil's Din een zeldzame en compromisloze stem is in de moderne muziek. Ondanks de hausse aan retro-acts is A Devil's Din met z'n poppy karakter stiekem wel een twijfelgevalletje voor een rock/metal-zine.

Wanneer ik de eerste paar nummers op me heb laten inwerken komen inderdaad direct de vergelijkingen met vooral The Beatles en Pink Floyd bovendrijven. Dit trio vervaardigt vrij spacy, tripperige muziek, waarbij hallucinerend me een adequate sfeeromschrijving lijkt. Beetje spacerock, psychedelica, en daarnaast de onmiskenbare en woest aantrekkelijke groove van stonerrock. Enorm catchy muziek, maar zoals gezegd: wel heel erg poppy qua invulling. Verslavend is gezien de achtergrond waarin dit soort oorspronkelijk gemaakt werd misschien wel een foute woordspeling, maar er komen hier wel een paar nummers voorbij die direct blijven hangen en zich schier onwrikbaar in je grijze cellen nestelen.

Mocht je liefhebber zijn van bovengenoemde bands en dat typische hippiegeluid, dan moet je A Devil's Din zeker eens beluisteren. Verwacht dus gaan rauw of scheurend materiaal, maar fraaie, knap in elkaar gezette liedjes, die zich ontpoppen tot echte oorwurmen. Luistertip voor de liefhebber van iets meer pit: Nature Of The Beast!

David Lines - Vocals, Guitar, Keyboards

Thomas Chollet - Bass, Guitar, Vocals

Dominique Salameh - Drums, Vocals