Loading...

Aktaion - The Parade of Nature

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 21-07-2016

Tracklist

01. As the Hope Collapses
02. Candid Flow of the Shrapnel Dust
03. Seven
04. Walrus March
05. The Parade of Nature (feat. Christopher Amott)
06. Stones into Sand (feat. Joey Concepcion)
08. Death Coloured Gold (feat. Christopher Amott)
09. Gold Coloured Dreams
10. For All the Things
11. The Silent Song (feat. Christopher Amott & John Anderberg)
12. Silence

Op 29 juli verschijnt het tweede album van de Zweedse melodieuze metalband Aktaion, deze krijgt de naam The Parade Of Nature mee. Deze is de opvolger van het debuutalbum Throne van nog geen jaar geleden. Na een opwarmings-tour te hebben gedaan met onder anderen Decapitated, Krysthla, Hate en Thy Disease tijdens de Blood Mantra Balkan Tour door Finland Zweden en de Balkan, is het vijfkoppige gezelschap toe aan de release van deze tweede schijf.

Tevens zijn op het nieuwe album The Parade Of Nature een aantal gastmuzikanten te horen, noem eens een Christopher Amott (ex-Arch Enemy, Armageddon) en Joey Concepcion (Armageddon, Dead by Wednesday). Leuke aanvulling lijkt mij.

Het maar liefst 11 nummers tellende album komt bij mij over als een zeer smerig album. Het staat vol met lekkere logge riffs en mid-tempo invulling, waar het melodieuze om de hoek komt kijken. Het nummer Seven lijkt me daar een goed voorbeeld van. Persoonlijk vind ik dat hele goede overgangen waarbij de cleane zang hier ook goed tot z'n recht komt en totaal niet stoort.

Het welbekende kleiwerk is verricht door Staffan Birkedal (mix in de Soul Noise Studios) en Ry Wick (gemasterd in de Violent Groove studio) en het artwork door Sigma Collective. Mochten ze Nederland nog aandoen in een nazomerse Europese tour? Werp dan even een blik (spreekwoordelijk) in de agenda op de band Aktaion.

Axel Croné - Bass

Jonatan Ney - Guitars, Keyboards, Vocals

Jonas Snäckmark - Vocals

Francis Larsson - Guitars