Loading...

JackLust - Prepare for War

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 08-09-2016

Tracklist

01. 2Bad4Helll
02. My Medusa
03. Dark Carnaval
04. Zombies
05. Prepare for War

Een klein jaar geleden maakte ik kennis met het Rotterdamse JackLust en hun no-nonsens party-muziek. Inmiddels staat er een EP op het punt van verschijnen, met daarop een vijftal gloedjenieuwe nummers: Prepare For War is best een uitnodigende titel.

De muziek en vooral de houding van JackLust strijdvaardig noemen is dan ook een understatement. Nog altijd leven de Rotterdammers zich uit in een sleazy punk/metal/rock 'n' roll-mix; rauw, ongekunsteld, uit het hart, recht voor z'n raap. Elke noot klinkt alsof het met bloed, zweet en tranen - en o ja, bier natuurlijk - tot stand is gekomen; maar daardoor zo gemeend dat je er niet stil bij kan blijven zitten.

Het podium is dan ook bij uitstek de plaats waar deze band het best tot z'n recht komt. Ik weet het, een dooddoener als het aankomt op 'simpele' en opzwepende party-punkrock, maar ja, soms is het gewoon helemaal zo. Meebrullen wordt uiteraard gewaardeerd, de met veel agressie uitgebrulde teksten lenen zich er dan ook prima voor (This Is My Medusa! en War! War! War! bijvoorbeeld).

Het gitaarwerk op deze paar nummers neemt bij vlagen aardig metalen vormen aan, behalve dat de muziek een enorm catchy gehalte heeft, is het ook nog eens lekker heavy. Ruig sowieso, met een zeer aanwezige rollende, distorte bas als bonus (het intro van Dark Carnaval bijvoorbeeld). Geheel volgens de punkgedachte is het feest al (te) snel weer voorbij. JackLust heeft in elk geval weer luid en duidelijk van zich laten horen, laat die optredens maar komen!

Yellow - Vocals

Tizzy Wyre - Guitar

Morrison - Bass

El Barto Loco - Drums