Loading...

Krepitus - Eyes of the Soulless

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 06-12-2016

Tracklist

01. The Decree of Theodoseus
02. Apex Predator
03. Exile
04. Sharpen the Blade
05. Eyes of the Soulless
06. Desolate Isolation
07. Erroneous
08. My Desdemona

Wat is het toch leuk om voor het einde van het jaar nog een geweldige debuutschijf op de digitale deurmat te krijgen. De Canadese death metalband Krepitus heeft dit voor elkaar gekregen. Na amper drie jaar in hun bestaan is deze op 25 november jongstleden uitgekomen en heeft de naam Eye's of the Soulless meegekregen. Het harde werk van de heren legt ze geen windeieren.

In 2014 kwam hun demo Shadow's Of Eternety al uit, en ze hebben in 2016 al op diverse festivals gestaan waaronder Calgary Extreme Metal Radio Metalfest, Calgary Metalfest (2015, 2016) en dit jaar dus ook nog eens hun debuutalbum. En Eyes of the Soulless liegt er bepaald niet om.

De spetterende riffs en beukende drums vliegen je werkelijk waar om de oren, samen met honds-agressieve scream's en diepe grunts mag je wel zeggen dat het hier gaat om een succesvol debuut. Na door menig muziek criticus te zijn besproken, hebben we hier te maken met een band in opkomst, en ik deel deze mening volkomen.

Helaas is er verder nog vrij weinig bekend over deze band, het enige wat ik je wel kan verklappen dat als je van de wat richting oldschool death metal (met wat vleugjes thrash) houdt, dit toch wel eens een must have zou kunnen zijn in je collectie. Verfrissend, hard, snel; en daarmee een zeer vakkundig staaltje muziek. Ik hoop dat jullie mijn bescheiden mening delen, deze Canadese band verdient hier wat meer aandacht!

Curtis Beardy - Bass

Teran Wyer - Guitars, Vocals

Harley "Rage" D'orazio - Drums

Matt Van Wezel - Guitars