Loading...

Revel In Flesh - Emissary Of All Plagues

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 24-11-2016

Tracklist

01. Emissary Of All Plagues
02. Casket Ride
03. Fortress Of Gloom
04. Servants Of The Deathkult
05. Torture Throne
06. The Dead Lives On
07. Lord Of Flesh
08. Sepulchral Passage
09. Dead To This World
10. Doctor Doctor

Nadat Haubersson Immortal Rites had verlaten, heeft hij in het najaar van 2011 Revel In Flesh (genoemd naar een nummer van Entombed) opgericht. Al snel had heer Haubersson zijn homie Maggesson (Dawn Of Dreams en o.a. Apophis) overgehaald om een plaat te gaan maken. En met z'n tweeën doken ze Maggesson's Vault M Studio in om hun debuutalbum Deathvokation op te gaan nemen. Hierbij werd het tweetal ondersteund door Dan Swano (Edge Of Sanity en BloodBath).

Na het gure winterse einde van 2011 te hebben doorstaan, is in de lente van 2012 een complete live-band ontstaan in de vorm van: drummer Vogtsson (ex-ChaosReign en Graven), gitarist Herrmannsgard en bassist Gotzberg (allebei ex-Deathvastation). Met dit heugelijke feit kon de nu complete band hun eerste optredens verzorgen, en deden dit samen met de welbekende Zweedse band Paganizer.

Laat de lente toch altijd voor verfrissingen zorgen, zo ook de lente van 2013. Hier kwam de tweede langspeler Manifested Darkness tot stand. Je kan dus wel zeggen dat het redelijk soepeltjes verloopt voor de band. Naast de elkaar snel opvolgende eigen albums vindt Revel In Flesh ook nog tijd om bijdragen aan diverse splits te leveren, zoals met onder anderen Puteraeon, Feral, Grave Wax en The Dead Goats. Nadat Revel in Flesh alle puntjes op de i hadden en hebben gezet komt op 2 december aanstaande hun vierde langspeler uit.

Deze naar eigen zeggen melodieuze death metal plaat heeft de naam Emissary Of All Plagues meegekregen. Het beluisteren van de plaat brengt me gelijk terug naar het wat oudere Zweedse doodsmetaal. Een moddervette productie wordt voorgeschoteld, die vooral goed naar voren komt d.m.v. lekkere groovende midtempo riffs. Uitdagend is het zeer zeker niet, maar ik ben hier wel zeker voor te porren. Waarschijnlijk omdat het een eerlijke plaat is waarin het lijkt dat Revel In Flesh bijna niet afwijkt van hun ten doel gestelde muzikale inslag, waar vooral een heerlijke lompe sfeer de boventoon voert.

Voor de melodieuze en/of old school death metal-gangers is dit een toch wel een schijf die van waarde voor je collectie kan zijn.

Gotzberg - Bass

Vogtsson - Drums

Herrmannsgard - Guitars

Maggesson - Drums, Guitars

Haubersson - Guitars, Bass, Vocals