Loading...

Putrified - The Flesh. The Scythe. The Tomb

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 30-12-2016

Tracklist

01. Maleficium I
01. Sarcophagus (Under The Lid)
02. Devils Whorehouse (Misfits cover)
02. The Scythe Descends
03. Maleficium II
04. Morbid Tales (Celtic Frost cover)

Nadat in 2012 (Neurotic Necrotic) en 2014 (Sacrilegious Purification) door collega Chris Putrified uitvoerig is besproken, is de Heer A. Death (die ooit Putrified als solo project is begonnen) nu met een volledige band en met met een gloednieuwe EP op de proppen gekomen: The Flesh. The Scyte. The Tomb. Deze heeft op 19 december het levenslicht gezien.

Het betreft hier een zestal aan kneiterende black/death metal nummers. Na eerst alweer een strontsaai en nietszeggend intro te hebben overwonnen, begint het Zweedse kwartet er vrolijk op los te beuken. We kunnen hier weer spreken van de eigenlijk wel bekende 13 in een dozijn black metal riffs die ondersteund worden door synths en al even welbekende hakketak drums. Vaak krijg ik de neiging om het agressieve rock te noemen. Dat is vaak ook de kracht van vooral death metal, je moet er voor open staan en niet verwachten dat je maar 1 stijl voor je kiezen krijgt.

De kracht ligt hem hier ook voornamelijk in de onverwachte overgangen die Putrified goed kan benadrukken/onderstrepen. We spreken hier ook over black metal van het eerste uur, die tevens door middel van de productie erg goed tot zijn recht komt. Mij had het wel interessanter geleken om de hele productie in het 'nu' te steken. Niet dat het dan van deze tijd is, maar om eens te kunnen beluisteren of de 'echte' black metal ook zijn doorstart heeft meegemaakt. Al met al is The Flesh.The Scyte.The Tomb een goede black metal plaat geworden.

A. Death - zang, gitaar

P. Apocalypse - bas

Crypt - drums

Grave - gitaar

  • Wauw. Hahaha ik heb gewoon de drummer over het hoofd gezien.

    Door Marc Brouwer op 30-12-2016 10:12:05

  • Ik niet ;-)

    Door Chris van der Aa op 30-12-2016 15:37:07

  • Dat blijkt hehehe

    Door Marc Brouwer op 30-12-2016 15:58:37