Loading...

Dauthuz - Dying Breed

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-01-2017

Tracklist

01. Dying Breed

Dauthuz is hier in z'n prille bestaan al een aantal keer voorbij gekomen. Niet alleen is de selftitled debuut-EP hier goed gevallen, we wisten de band ook al te strikken voor de WingsOfDeath Presents-reeks. Sinds die debuut-EP van alweer bijna een jaar geleden is er wel weer een en ander gebeurd voor de band. Aan aansprekende optredens geen gebrek; en voor de nabije toekomst zit er een heuse full length aan te komen. Ook is inmiddels van zanger gewisseld. En volgens mij zit er tegenwoordig ook een drummer (Nick de Vet, Funeral Whore) op de kruk die niet bij de EP betrokken was; is hij al op de nieuwe opnamen te horen, of is hij alleen de live-drummer?

Als voorbode voor het aanstaande nieuwe album is dus alvast een nieuw nummer de wereld ingeschopt. Dying Breed heet ie, deze zal vandaag (14 januari) middels het verschijnen van een bijbehorende video (opgenomen op 4 november vorig jaar in Podium De Flux te Zaandam), uitgebreid onder de aandacht worden gebracht. Wat daarbij zeker zal helpen is de vocale ondersteuning die de band hier krijgt van Marloes 'Izegrim' Voskuil!

Hoe snel het ook allemaal gaat voor Dauthuz, aan de muzikale inhoud wordt niet getornd. Dat betekent dat we onvervalste, afwisselend vlotte en midtempo, mega-groovende old school death metal voorgeschoteld krijgen. Naast dat verrukkelijk zagende gitaargeluid is hier dus ook een belangrijke rol weggelegd voor de duo-zang. De vocale kwaliteiten van Marloes veronderstel ik als bekend, de inbreng van de nieuwe Dauthuz-vocalist Manoloxx (o.a. ex-Unlord, Apocrypha en Consolation) biedt een goed voorproefje van wat we op het aanstaande album kunnen gaan verwachten.

Dying Breed blijkt een heerlijk dreigend nummer, met een beetje een onheilspellend sfeertje, dat dankzij pakkende riffs en een vleugje melodie lekker wegluistert. Kom maar op met dat album!

Dennis Jak - Guitar

Hans Bijland - Guitar

Tim Roeper - Bass

Nick de Vet - Drums

Manoloxx - Vocals

Marloes Voskuil - Vocals (guest)