Loading...

Double Crush Syndrome - Die For Rock N' Roll

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-04-2017

Tracklist

01. Gimme Everything
02. Die For Rock 'N' Roll
03. Unfriend Me Now
04. She's A Pistol
05. On Top Of Mt. Whateverest
06. Yeah! Pain!
07. I Wanna Be Your Monkey
08. Slow Suicide
09. Can't You Be Like Everyone Else
10. Blood On My Shirt
11. Revolution
12. And They Say We Are The Freaks
13. Fuck You IS My Answer
14. Right Now

Double Crush Syndrome is een Duitse band die in 2013 is opgericht door zanger en gitarist Andy Brings, ooit nog gitarist bij Sodom (1991-1995). Daar is hier overigens niks van terug te horen, maar daarover zo meteen meer. Die For Rock N' Roll is het debuutalbum van deze band, vorige maand verschenen via het 'grote' Arising Empire, en dat schept natuurlijk verwachtingen. Eerder verscheen van Double Crush Syndrome ook al The You Filter, maar dat is eigenlijk hetzelfde album als dit debuut, maar dan in demo-vorm, en nog in een andere bandbezetting. De afgelopen jaren verschenen dan ook al de nodige singles en videos, van tracks die uiteindelijk ook allemaal op dit debuut terecht zijn gekomen.

De muziek die we hier te horen krijgen is een stuk braver dan dat de albumcover en de band zelf band er uit zien. Niks wilds, maar flauwe sleaze-achtige rock met een punkhouding en refreintjes die je zo mee kunt zingen. Opener Gimme Everything maakt al direct duidelijk dat je hier niks bijzonders hoeft te verwachten, zowel op muzikaal als tekstueel gebied. Titelnummer Die For Rock N' Roll (verscheen vorig jaar bijvoorbeeld al op single) doet het vervolgens echt niet beter. Mocht je nog denken dat je een paar nummers wel kunt uitzitten, dan ben je aanbeland bij nummers als On Top Of Mt. Whateverest, Yeah! Pain!, en vooral I Wanna Be Your Monkey wel genezen denk ik. De gezapigheid ten top, echt enorm kinderachtig.

We krijgen hier dus maar liefst 14 korte simpele nummers (zowat allemaal rond de drie minuten grens) in nog geen drie kwartier voorgeschoteld met nog veel simpeler teksten, dat is Double Crush Syndrome in een notendop. Ik mis hier de echte rauwigheid, smerigheid, en de power, de kloten zeg maar. Het is me allemaal veel te braaf en zoet, zeker voor rock die als sleaze bedoeld is. Mijn tip: lekker laten liggen dit.

Andy Brings – Zang, gitaar

Slick Prolidol – Bas, zang

Julian Fischer – Drums