Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Life of Agony - A Place Where There's No More Pain

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 30-06-2017

Tracklist

01. Meet My Maker
02. Right This Wrong
03. A Place Where There's No More Pain
04. Dead Speak Kindly
05. A New Low
06. World Gone Mad
07. Bag Of Bones
08. Walking Catastrophe
09. Song For The Abused
10. Little Spots Of You

Life of Agony draait alweer mee sinds 1989 en met hun eerste twee schijven River Turns Red (1993) en Ugly (1995) hebben we het eigenlijk ook wel gelijk gehad met hun hoogtepunten, zo lijkt het tenminste. Maar Life of Agony is natuurlijk niet zomaar een band.

De boven genoemde albums waren indertijd behoorlijke klappers. Waarin je toch veel deprimerende muziek en teksten uit het dagelijkse leven uit voornamelijk mr. Caputo zijn leven te horen kreeg: de behoorlijke sleur van het hopeloze leven in Brooklyn, New York. Dit werd zogenaamd gegoten in een hardcore / punk jasje. Maar daar ben ik het uiteraard niet mee eens. Welk hokje ik het wel zou moeten proppen? Geen idee. Laten we maar snel naar het nieuwe album A Place Where There's No More Pain gaan, want daar ben ik enorm benieuwd naar.

Immers is (was?) Keith Caputo een frontman en zanger van wereldklasse. Maar aangezien Keith nu Mina heet (bijgekleid tot vrouw) wordt het allemaal nog merkwaardiger. Je kan dus spreken over een totale transformatie van de band. A Place Where There's No More Pain is mijns inziens toch een geweldige plaat geworden. En neemt mij een beetje terug in de beste tijd van de grunge! Hoe verrassend is dat.

Met name de track World Gone Mad en titelsong A Place Where There's No More Pain geven heel goed de structuur van het album aan; en godzijdank zijn vrouwe Caputo's stembanden niet omgebouwd. Dus de hoofdrol voor de zang is nog altijd terecht!

Mina Caputo - Vocals

Joey Z - Guitar

Alan Robert - Bass

Sal Abruscato - Drums

  • Idd

    Door Marc Brouwer op 30-06-2017 09:39:15

  • Op YouTube is een interessante docu te vinden, ik dacht van de vpro, van de tijd dat hij uit de band was en met zijn solo project bezig was. Hierin wordt zijn transformatie ook ruim besproken.

    Door Peter Hagen op 30-06-2017 17:59:07

  • Oh ok. Die ga ik zeker zien !! Geweldig band en perssonage

    Door Marc Brouwer op 30-06-2017 18:31:16