Loading...

Miss May I - Shadows Inside

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-08-2017

Tracklist

01. Shadows Inside
02. Under Fire
03. Never Let Me Stay
04. My Destruction
05. Casualties
06. Crawl
07. Swallow Your Teeth
08. Death Knows My Name
09. Lost In The Grey
10. My Sorrow

Ik ken de Amerikaanse metalcoreband Miss May I niet zo goed, maar word 'gedwongen' tot een nadere kennismaking middels de promo van het album Shadow Inside. Sinds de oprichting in 2007 werden de albums in een razend tempo uitgebracht, zo is de nieuweling al weer het zesde album.

En dan durf ik na beluistering al wel heel snel te zeggen dat Miss May I wat mij betreft weinig heeft toe te voegen aan deze drukbevolkte scene. Wanneer het titelnummer opent is dat een veelbelovend begin. Lekker beukend, uptempo, hakkende riffs, rauwe stem; alle elementen voor een lekker potje metal(core) zijn aanwezig. Totdat na 43 seconden uit het niets een whoohoohoo-koortje te voorschijn komt, en het vervolg wel erg melodieus - lees: mij te cheesy - wordt voortgezet. Weg opgefokte sfeer en goede bedoelingen.

Miss May I zit in de voorspelbare, gemakkelijke metalcore-hoek die kracht en melodie volgens het boekje afwisselt. Uiteraard luister ik even door, maar van Under Fire en Never Let me Stay word ik ook niet veel vrolijker. My Destruction maakt het nog erger, dit is een midtempo niemendalletje dat nog het meest lijkt op doodgeslagen melodeath a la Arch Enemy op z'n saaist.

Nummers als Casualties en Swallow Your Teeth kunnen er nog wel mee door vanwege een wat donkerder, dreigender sfeertje; hier klinken zelfs de melodieuze stukken nog wel wat donkerder. Maar dat is uiteraard niet genoeg om van Shadow Inside een interessant album te maken. Dit is wat mij betreft standaard metalcore, zonder noemenswaardige verrassingen of zelfs maar een poging tot eigen smoel. Degelijkheid, maar ook voorspelbaarheid troef, niks meer niks minder.

Levi Benton - vocals

Ryan Neff - bass, vocals

BJ Stead - guitar

Justin Aufdemkampe - guitar

Jerod Boyd - drums