Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

The Dirty Denims - Back With A Bang!

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-06-2017

Tracklist

1. Back with a Bang
2. Heartbeat
3. Money Back Guarantee
4. Don't Waste My Time
5. Make Us Look Good
6. Can't Get Enough of Rock & Roll

The Dirty Denims zijn terug van (natuurlijk niet echt) weggeweest. Om dat te vieren brengt de Eindhovense band het eerste deel van het nieuwe album Back With A Bang! uit op 27 april 2017. Terwijl drummer Thomas op wereldreis was moest bassiste Ashley herstellen van een rugblessure. Daarom lasten The Dirty Denims begin 2016 een noodgedwongen pauze in.

Die tijd hebben zangeres Mirjam en gitarist Jeroen gebruikt om nieuwe liedjes te schrijven, maar ook om met AC/DC coverband DC/Denims op pad te gaan. Aansluitend werden alvast wat nieuwe nummers opgenomen. Binnenkort gaat de band opnieuw de studio in voor het tweede deel van Back With A Bang! dat in het najaar uit moet gaan komen. Het volledige album zal dan ook op vinyl verschijnen.

Twee sexy rock chicks en twee zweterige kerels staan garant voor een gezonde portie hardrock 'n' roll in de beste traditie van vooral AC/DC. De titel Back With A Bang is al veelzeggend natuurlijk, het titelnummer dat opent zet dan ook direct de rake toon voor het album, en eigenlijk alles waar The Dirty Denims voor staat. Verwacht geen ingewikkelde muziek, maar simpele, pakkende, recht voor je raap hardrock, met meezingbare refreintjes en swingende grooves.

Heartbeat is daarna een wel erg kort liedje, met een lieve tekst en uiteraard weer uitermate catchy. Money Back Guarantee (met cowbell!) is meer AC/DC dan die band zelf tegenwoordig, en legt dus genadeloos de muzikale roots van de Eindhovenaren bloot. Dat zangeres Mirjam er niet alleen beter uit ziet, maar ook beter zingt dan haar mannelijke Australische evenknie lijkt me een typisch geval van open deuren intrappen.

Afsluiter Can't Get Enough of Rock & Roll is natuurlijk net zo goed een statement als Back With A Bang, en maakt het cirkeltje op dit eerste album-deel dan ook alvast rond. Dit is nou typisch van die bijna zomerse muziek waar ik wel blij van wordt (en dat wil wat zeggen!). En uitermate geschikt voor het aanstaande festivalseizoen natuurlijk.

The Dirty Denims blinken uit in eenvoud - net als hun grote voorbeeld - maar het kan niet anders dan dat hun pakkende rockliedjes een spontane glimlach om je mond doen toveren.

Mirjam Sieben - zang, gitaar

Jeroen Teunis - gitaar

Ashley Seleski - bas

Thomas Spauwen - drums