Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

My Own Ghost - Life on Standby

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-07-2017

Tracklist

01. Life on Standby
02. Everytime I Break
03. Alive
04. 10 Weeks of Summer
05. If I Stay
06. Don't Say You Love Me
07. No Air
08. The Night Before I Die
09. When Love Is Not Enough
10. Hope

We are a rock band.

And sometimes a pop band.

With electronic things.

From Luxembourg.

My Own Ghost is een band uit Luxemburg, die het best te categoriseren is als een mix van rock- en popmuziek. Zo stelt de band zichzelf dan ook consequent voor. Opgericht in 2013 is de band de afgelopen jaren vooral heel druk geweest met optreden, en maakte met ondersteuning van diverse singles en video's heel Europa onveilig. Debuutalbum Love Kills verschijnt al snel in 2014, maar het vizier blijft gericht op live spelen. Toch werd tussen de bedrijven door ook nog de tijd gevonden om een tweede album op te nemen: in april van dit jaar verscheen Life on Standby.

Het album begint met titelnummer Life On Standby, dat direct de kenmerken van My Own Ghost laat horen: een elektronische intro, gevolgd door lekker in het gehoor liggende gitaarriffs, en even later het herkenbare stemgeluid van Julie Rodesch. Ingetogen in de coupletten, sterk en overtuigend in de refreinen. Dit levert enorm pakkende muziek op; melodieus en radiovriendelijk.

Deze licht verteerbare klanken zullen het goed doen als achtergrondmuziek; het is vooral veilige muziek die constant braaf binnen de lijntjes kleurt. Het elektronische aspect zou nog wat kunnen worden uitgebouwd om een meer eigen gezicht te verkrijgen. Ondanks de guilty pleasure-achtige aantrekkingskracht ben ik niet onder de indruk van Life On Standby. Er wordt degelijk gecomponeerd en gemusiceerd, maar ik vind deze poprock veel te vrijblijvend om opgewonden van te raken.

Julie Rodesch - zang

David Soppelsa - gitaar

Fred Brever - gitaar

Joe May - bas

Michael Stein - drums