Loading...

Discreation - End Of Days

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 23-12-2017

Tracklist

01. End Of Days
02. The Blood Mill
03. Dark Possession
04. Let's Watch The World Burn
05. El Magico
06. Invisible Front
07. The Pentagram
08. Where All Hope Has Been Silenced

De Duitse death metal-formatie Discreation dateert alweer van 2001 en heeft afgelopen september alweer hun vijfde album End Of Days uitgebracht.

Nadat in 2015 Procreaton Of The Wretched werd uitgebracht heeft er een vocale wissel plaatsgevonden, waarbij Kai de microfoon aan Marco heeft overgedragen en het opnemen van End Of Days kon beginnen.

Na het uitbrengen van End Of Days waren her en der nogal wat critici die beweerden dat de band uit de underground zou zijn gestegen en naar de meer zogeheten mainstream zou zijn gerezen. Hiermee wordt naar hun voorganger Procreaton Of The Wretched gewezen, welke naar horen zeggen nog wel tot de underground scene behoorde, waarna de band met End Of Days ongeveer op de zelfde voet verder is gegaan, alleen wat meer opgefrist en verfijnd zijn geworden.

Dit is bij openingsnummer End Of Days ook duidelijk terug te horen, waarbij de dertien in een dozijn riffs zonder enige schaamte op je af worden gevuurd. Bij Dark Possession worden er nog wat thrash invloeden verwerkt voor de afwisseling en dat is het zo ongeveer wel. Als je van thrashy death van het eerste uur houdt, dan zit je bij Discreation wel op de goede plek.

Waar de muziek vrijwel tot niet vernieuwend is, hoor je wel veel passie en overtuiging in de nummers terug. Hier en daar nog wat sfeerelementen er in verwerkt (voor het evil gevoel) denk ik dat er genoeg reden voor de liefhebber is om de schijf te gaan beluisteren en de band live te gaan zien.

Peter Frick - Bass

Sebastian Schilling - Guitars

David Hübsch - Guitars

Martin Engels - Drums

Marco Reitz - Vocals