Loading...

Infraktor - Exhaust

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 08-04-2018

Tracklist

01. Intro
02. Blood of the Weak
03. Son of a Butcher
04. Exhaust
05. Confront
06. Speech of Deceit
07. Inevitability of Reason
08. Unleash the Pigs
09. Ferocious Intent
10. Outro

Het lijkt wel of ik een rondreis aan het maken ben door het zuiden van Europa. Na eerst via Italië (Frozen Crown) doorgereisd te zijn naar Spanje (Exekution), ben ik nu aangeland in Portugal. Infraktor speelt vlijmscherpe thrash met wat death metal invloeden. Infraktor kun je eigenlijk zien als een feniks die in 2013 is herrezen uit de resten van bands als Revolution Within, Pitch Black, Echidna en Gates Of Hell. Exhaust is het debuutalbum.

Na het welbekende Intro start Blood Of The Weak, dit komt als de bekende deur goed hard binnen gevallen. De band windt er geen doekjes om, vlijmscherpe riffs die je links en rechts om de oren gegooid krijgt, furieuze drums en een even zo furieuze zanger; en oh ja, er speelt ook nog iemand op de basgitaar (maar die hoor ik niet altijd even goed op mijn laptoppie).

Son of A Butcher komt al even hard de hoek om scheuren. Wat al wel opvalt dat er toch weinig variatie is. De riffs van Carlos Almeida en Ricardo Martins worden in een zelfde hoge tempo gespeeld. Dit is eigenlijk één van de wat kleinere nadelen van deze plaat. Titeltrack Exhaust blijft ook in een zelfde tempo door razen, de mannen weten niet van ophouden.

In Confront komen wat Lamb Of God elementen voorbij, niet dat het slecht is alleen verre van origineel. Speech Of Deceit begint wat vreemd maar gaat snel over in het overbekende Infraktor geluid. In het begin van Inevitability Of Reason gaat de voet eindelijk wat van het gaspedaal, ff tijd om een slokje te drinken. Wel snel drinken, het pedaal gaat weer ver naar onder.

Unleash The Pigs gaat gewoon verder in het tempo van de hele plaat. Ferocious Intent is hopelijk een voorbeeld van hoe de band verder wil, iets minder up-tempo en wat meer variatie ook in de zang van Hugo Silva (in dit nummer nog bijgestaan door de zanger van Revolution Within en Gates Of Hell, Rui Alves). De plaat eindigt met Outro (wat anders), hierin laten de instrumentalisten horen dat ze ook rustig kunnen spelen.

Al met al bevalt deze band me wel, maar met wat meer variatie, zowel in snelheid als in de composities, kunnen deze Portugezen nog wel menig harten van thrash liefhebbers voor zich winnen. Fans van Hatesphere, The Haunted, Lamb Of God of Dew-Scented kunnen gerust gaan luisteren.

Miguel Pinto - Bass

Ricardo Martins - Guitars

Hugo Silva - Vocals

Francisco Martins - Drums

Carlos Almeida - Guitars