Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Drakkar - Cold Winter's Night

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 07-07-2018

Tracklist

01. Cold Winter’s Night
02. Black Sails
03. Leviathan Rising (Death From The Depths – part 1)
04. Invincible (live)

Alhoewel het Italiaanse Drakkar blijkbaar al sedert 1996 aan de weg timmert, heb ik niet het idee dat ik ze eerder heb gehoord of gezien [redactionele noot: voorgaande releases zijn hier wel besproken]. Zowel de cover art als de geluidskwaliteit van het plaatje komen dan ook - gek genoeg - wat groentjes over, in de zin van dat vooral in afdeling gitaar en drum de boel niet afgemixt lijkt. Dit mag dan wel hun zevende release zijn, maar de kwaliteit weerspiegelt de ervaring totaal niet. Ja, of ze houden zoveel van het vintage geluid van old school power metal, waar ze naar verluidt veel inspiratie weg halen. Anders weet ik er geen reden voor te vinden waarom deze EP zo middelmatig klinkt.

De afwerking mag dan wat plat wezen, maar met de muziek zelf is op zich niets mis. Vooral Black Sails bewijst zich als waardige meezinger. Zo af en toe schiet de dubbele bas even los en wordt het nog best verdomd aardig. Leviathan Rising (Death from the Depths part I) heeft zelfs wat Iron-Maiden achtige charme met snelle coupletten, stoer refrein en interessante solo’s. Invincible is een vrolijke live track, maar dat "live" aspect is alleen te merken aan het ‘hey hey hey’ van de zanger in de intro; maar de kwaliteit is werkelijk exact hetzelfde als de rest van het album.

Als ze een beginnende band waren geweest zou ik zeggen: goed gedaan, het heeft zeker potentiëel! Als het een hobby project was ook, maar als je te boek staat als "de drijvende kracht achter de Italiaanse power metal scene" en verdorie al 20 jaar bezig bent, kan ik het niet serieus nemen. En dat is zonde, want ze hebben geen slechte nummers. Leuke muziek maar echt met een slechte afwerking; en dat verpest het gewoon wat mij betreft.

Dario Beretta - Guitars

Davide Dell'Orto - Vocals

Emanuele Laghi - Keyboards

Simone Pesenti Gritti - Bass

Daniele Ferru - Drums

Marco Rusconi - Guitars