Loading...

Aborted - TerrorVision

Gepost in Reviews door Edwynn op 12-10-2018

Tracklist

01. Lasciate Ogne Speranza
02. TerrorVision
03. Farewell To The Flesh
04. Vespertine Decay
05. Squalor Opera
06. Visceral Despondency
07. Deep Red
08. Exquisite Covinous Drama
09. Altro Inferno
10. A Whore D'oeuvre Macabre
11. The Final Absolution

Onze Belgische vrienden van Aborted behoeven geen introductie lijkt mij. We kunnen dus regelrecht naar de muziek. De releases van Aborted werden regelmatig bewierookt door verschillende redacteuren op deze webstek. Dus u begrijpt dat er werd reikhalzend werd uitgekeken naar TerrorVision. En wat mij betreft worden de verwachtingen opnieuw ingelost. Want als je je afvraagt wat Aborted nu in godsnaam nog moet toevoegen aan haar oeuvre biedt het nieuwe album ook direct het antwoord.

Op slimme wijze propt Aborted melodieus metalwerk in haar verder onberispelijk brute death/grindwerk. Dat betekent dat nummers als het titelnummer en Farewell To The Flesh zich onmiddellijk in je kop nestelen. Vooral Farewell To The Flesh kent meeslepende, welhaast epische passages die prima naast het bekende beukwerk kunnen existeren. De band schakelt echter net zo gemakkelijk schakelt naar een technische lezing á la Cephalic Carnage of Gorguts of zo.

Dat maakt van TerrorVision een vat van tegenstrijdigheden dat als een goed gelukt geheel gepresenteerd wordt. Onberispelijk is de productie. Dit keer is deze iets meer organisch dan voorgaande releases en dat geeft lucht aan de dichtgespijkerde aardbevingsveroorzaker die Aborted is. Muzikaal zeer vernuftig maar nog altijd zo bruut als de pest.

Het is razendknap hoeveel verschillende elementen de revue passeren in songs van slechts een paar minuten. Aborted komt opnieuw snel to the point. Wat dat betreft is TerrorVision wel weer een stapje verder dan de voorgaande albums. Al zullen er altijd gasten zijn die bij Goremageddon blijven zweren.

Sven De Caluwe - Vocals

Mendel Bij De Leij - Guitar

Ian Jekelis - Guitar

Ken Bedene - Drums

Stefano Franceschini - Bass