Loading...

Swallow the Sun - Lumina Aurea

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 23-02-2019

Tracklist

01. Lumina Aurea
02. Lumina Aurea (instrumental version)

Aan de vooravond van het nieuwe album When A Shadow Is Forced Into The Light (daarover later meer), verscheen nog de single Lumina Aurea. Het is geen voorproefje op voornoemde nieuwe plaat want deze track is er niet op terug te vinden. Het kleinood wijkt ook nogal af van het gebruikelijke werk van de band. Lumina Aurea is het eerste teken van leven sinds het drieluik Songs From The North uit 2015. Het kent gastbijdragen van Einar Selvik (Wardruna) en Marco Benevento (Foreshadowing)

Lumina Aurea is een sinister klinkend doomepos dat is opgebouwd uit een somber narratief dat onderbroken wordt door verwrongen Gregoriaans koorgezang. Diverse ambiente geluiden worden gaandeweg toegevoegd aan deze reis. Want dat is het gewoon. Een sonische reis door de diepste krochten van de ziel. Een 14 minuten durend gapend gat vol duisternis en somberheid waarbij de herkenbare structuren waar Swallow The Sun zich normaal gesproken aan vasthoudt subiet worden losgelaten.

Ik kan me voorstellen dat dit even wennen is. De zacht zoemende gitaarleads en de echoënde drum zijn immers de enige referenties die er zijn aan iets dat op metal lijkt. Het gaat hier dan ook met name om de verstikkende sfeer die hier opgetuigd wordt. Ondergetekende kan hier wel goed mee uit de voeten. Er is echter geen aansluiting te vinden met het traditionelere When A Shadow Is Forced into The Light. Al had het helemaal niet gek geweest als dit het outro voor dat album was geworden.

Juha Raivio - Guitars, Keyboards

Matti Honkonen - Bass

Mikko Kotamäki - Vocals

Juuso Raatikainen - Drums

Juho Räihä - Guitars

Marco Benevento - Vocals

Einar Selvik - Percussion, Horn