Loading...

The Picturebooks - The Hands Of Time

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-04-2019

Tracklist

01. Horse Of Fire
02. Howling Wolf
03. Like My World Explodes
04. The Hands Of Time
05. The Day The Thunder Arrives
06. Electric Nights
07. Rain
08. You Can't Let Go [ft. Chrissie Hynde]
09. Lizard
10. Tell Me Lies
11. The Rising Fall

The Picturebooks is een band (tegenwoordig een duo) uit Duitsland, dat met The Hands Of Time hun vijfde album uitbrengt. De basis voor The Picturebooks werd gelegd op het skatepark van Gütersloh, waar Fynn Grabke en Philipp Mirtschink ontdekten dat ze naast skaten ook een liefde delen voor motoren en rockmuziek. In 2009 richten ze samen met bassist Tim Bohlmann The Picturebooks op. Wanneer bassist Tim de band verlaat gaan Fynn en Philipp als duo verder.

Tegelijk verandert daarmee ook het geluid van de band. Hoewel al een wat ongepolijst 'indie' garage-geluid ten gehore werd gebracht, wordt nu nog meer ingezet op pure, rauwe blues, met slechts sporadisch een rock-tintje. Gedwongen om als tweetal een vol geluid neer te zetten worden de nodige effecten hun grootste vrienden. Desondanks wil de nauwelijks versterkte muziek bij mij niet echt binnenvallen.

De a capella gezongen, korte albumopener Horse Of Fire zou je zomaar even op het verkeerde been kunnen zetten. Met Howling Wolf wordt het weliswaar wat steviger en opzwepender, maar ik ben eerlijk gezegd nog niet echt onder de indruk van deze vrij kale, wat minimalistische en lo-fi muziek. In Like My World Explodes doet een mondharmonica z'n intrede, waardoor er wat meer lijkt te gebeuren. Dit blijkt echter geen gewoonte te worden.

Verder noemenswaardig zijn Rain - dat begint als een Sergio Leone soundtrack, en daarmee wel wat spanning weet op te bouwen - en You Can't Let Go - waarin de heren ene Chrissie Hynde (The Pretenders) bereid hebben gevonden om een deuntje mee te zingen.

Aangezien dat zo'n beetje de hoogtepunten zijn kan ik na mijn eerste luisterbeurt al snel de conclusie trekken dat The Hand Of Time nauwelijks materiaal biedt dat voor de gemiddelde rock- of metalfan aansprekend zal zijn.

Fynn Claus Grabke - Vocals, Guitar

Philipp Mirtschink - Drums