Loading...

Berzerker Legion - Obliterate The Weak

Gepost in Reviews door Douwe op 13-06-2020

Tracklist

01. Rise of the Berzerkers
02. A World In Despair
03. I Am The Legion
04. Of Blood And Ash
05. Obliterate The Weak
06. The Falling Dawn
07. King Of All Masters
08. Upon The Throne Of Mortem
09. A Lurking Evil
10. In The Name Of The Father
11. Death Euphoria

Een goed voorbeeld van hoe een bandnaam vooraf je muzikale verwachtingen volledig fout inkleurt. Bij Berzerker Legion verwacht ik brute en snelle technische deathmetal. Die vlieger gaat echter totaal niet op bij deze band. Zeker, de muziek valt te categoriseren onder het kopje ‘deathmetal’, maar dan eerder richting de variant van Amon Amarth en de Gothenburg sound. Op midtempo welteverstaan. Dus eerder melodieus en episch dan snel en technisch.

Berzerker Legion is dus nieuw voor mij. Dat kan ook wel kloppen, want de band bestaat nog niet zo lang en dit is ook pas hun eerste release. Na wat grasduinen blijkt dat deze band het nieuwe bandproject is van Alwin Zuur (in het dagelijks leven bassist bij Asphyx). Zuur doet dit in samenwerking met bandleden van Wombbath, Vader, Hypocrisy en Dark Funeral. U begrijpt het al, alweer een all-star deathmetal band aan het firmament. De band presenteert op hun eerste full-length echter 11 goede en catchy songs, met een prima en duidelijke mix. Mooie album-cover ook. Het vakmanschap straalt dus van de hele plaat af.

Enig minpuntje is echter de zang. Die had naar mijn idee wel wat sterker en agressiever gemogen. Jonny Petterson (Wombbath) hanteert een vergelijkbare monotone strot als dat Mikael Akerfeldt (Opeth) dat doet. Dat is jammer en doet helaas wat afbreuk aan het totaalplaatje. Een wat agressievere krijs-stem had beter bij de muziek gepast, zoals ook de invloeden van de band (At The Gates en het legendarische Eucharist) die hanteren.

Desondanks, mocht Asphyx onverhoopt te zijner tijd de handdoek in de ring gooien, dan heeft Alwin Zuur met Berzerker Legion een zeer sterk alternatief in handen. Vanwege de vette riffs en melodielijnen spreekt dit nieuwe project van hem mij eerlijk gezegd ook meer aan dan zijn vaste broodheer. Door de internationale all-star bezetting moet Berzerker Legion daarnaast zeker ook live potten kunnen breken. Fans van eerder genoemde bands weten dus wat ze te doen staat met deze sterke plaat.

Tomas Elofsson - gitaar

Alwin Zuur - gitaar

James Stewart - drums

Jonny Pettersson - zang

Fredrik Isaksson - basgitaar