Loading...

Burning Witches - The Circle Of Five

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-12-2020

Tracklist

01. Circle Of Five
02. We Eat Your Children [acoustic]
03. Dance With The Devil [acoustic]
04. Black Magic [acoustic]

Huh? Alweer een release van The Circle Of Five van Burning Witches? Deze single was toch al in september verschenen? Dat klopt, maar omdat december kado-maand is, bedacht Nuclear Blast dat ze onder deze titel best nog eens een nieuwe EP konden uitbrengen, bestaande uit vier tracks. De andere drie blijken te bestaan uit de EP Acoustic Sessions die eerder al in augustus verscheen. Deze "nieuwe" release is dus niks anders dan de samenvoeging van beide releases - waarop voor het eerst nieuwe gitariste Larissa Ernst te horen is, de Nederlandse Sonia Nusselder is blijkbaar alweer vertrokken.

Circle Of Five kun je hier nog eens bekijken en beluisteren, het is een typisch Burning Witches-nummer. Lekker opzwepende heavy metal, die me bij vlagen behoorlijk doet denken aan bijvoorbeeld Judas Priest. Inderdaad, klassieke metal uit het boekje, maar gezien de kwaliteit helemaal niks mis mee. Goed en stevig gitaarwerk en een sterke zangeres maken de dienst uit.

Voor de drie akoestisch vertolkte nummers grijpen de dames terug op debuutalbum Burning Witches (We Eat Your Children) en voor de andere twee nummers het meest recente studio-album Dance With the Devil. Van die eerste is het dan natuurlijk wel leuk om het nummer door de huidige - en dus een andere - zangeres gezongen te horen worden. Overigens zijn de akoestische nummers "gewoon" tijdens een studio-sessie opgenomen - met de corona-pandemie als achtergrondgegeven; niet echt live dus.

Vooral met dank aan de krachtige zangpartijen van Laura Guldemond blijven de nummers in uitgeklede uitvoering prima overeind. De muziek is nog altijd zeer herkenbaar, kracht en energie blijven behouden; deze uitvoeringen doen de oorspronkelijke composities eer aan. Misschien onderschat in de mannenwereld van de klassieke heavy metal, maar het vijftal van Burning Witches staat haar mannetje, dat maken ze hiermee wel duidelijk!

Jeanine Grob - Bass

Lala Frischknecht - Drums

Romana Kalkuhl - Guitars

Larissa Ernst - Guitars

Laura Guldemond - Vocals