Loading...

Rezet - Truth In Between

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-03-2021

Tracklist

01. Back For No Good
02. Deceived By Paradise
03. Populate. Delete. Repeat
04. Renegade
05. Half A Century
06. Infinite End
07. Truth In Between
08. Jailpit
09. I’m Not Gonna Stop
10. The Plague
11. (Un)certain Times
12. Never Satisfied
13. The Last Suffer

De Duitse thrash metalband Rezet volgen we hier al een aantal jaar. Niet per se dat we elk album besproken hebben, maar middels nieuwsberichten en video's hebben we de voortgang van de band toch aardig goed in de gaten kunnen houden. Anno 2021 is Rezet toe aan album nummer vijf: Truth In Between. En die heb ik toch maar weer eens uitgebreid beluisterd.

Hoewel de thrash van Rezet overduidelijk verankerd is in de oude school, is het toch een band die goed met z'n tijd mee gaat. Met terugwerkende kracht vind ik het jammer dat ik het voorgaande album Deal With It! (uit 2019 - het album 'staat' wel hier in min digitale platenkast) hier niet besproken heb, want daarop maakte de band een serieuze stap vooruit. Ik kan wel al verklappen dat die lijn op het nieuwe album wordt doorgetrokken!

Want Truth In Between is een heerlijk afwisselend album geworden. Nog steeds horen we authentieke thrash zoals die in de jaren '80 met name vanuit de Bay Area de kop opstak (ik hoor regelmatig Metallica terug in de muziek). Daar liggen dan ook de muzikale roots van Rezet. Maar meer slaagt Rezet er in daar invloeden uit andere subgenres mee te vermengen, waardoor een interessante mix ontstaat van thrash en (traditionele) hardrock en heavy metal enerzijds, terwijl daarnaast ook nog modernere elementen worden ingepast. De band klinkt op hun nieuwe album dan ook meer groovend dan ooit tevoren.

Dat betekent dat het gaspedaal zeker niet constant wordt ingedrukt. Juist in de variatie van het terugschakelen ligt de kracht van Rezet. Het levert completere nummers op, die aanzienlijk meer diepte bieden dan 'alleen maar' thrash. Voorbeelden hiervan zijn Deceived By Paradise, het zware midtempo Populate. Delete. Repeat, titelnummer Truth In Between en het heerlijk logge en trage The Plague. Natuurlijk ontbreken de meer rechttoe rechtaan-krakers niet: Truth In Between begint (Back For No Good) en eindigt (The Last Suffer) met een onvervalste beuker.

Misschien dat 13 tracks en een speelduur die richting het uur gaat net iets te veel van het goede. Van mij hadden net wat mindere nummers als Infinite End en Jailpit wel achterwege mogen blijven. Maar voor de rest is het genieten geblazen. Ben je liefhebber van thrash metal, maar wil je ook wel eens wat fragmenten horen die buiten de gebaande paden lopen, dan zit je met de vijfde van Rezet geramd!

Ricky Wagner - Zang, gitaar

Heiko Musolf - Gitaar, zang

Bjarne Otto - Basgitaar, zang

Bastian Santen - Drums, zang