Loading...

Destruction - Bestial Invasion Of Hell

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-04-2021

Tracklist

01. Mad Butcher
02. Total Desaster
03. Antichrist
04. Front Beast
05. Satan's Vengeance
06. Tormentor
07. Death Trap (Rehearsal)
08. Invincible Force (Rehearsal)
09. Total Desaster (Rehearsal)
10. Antichrist (Rehearsal)

Hey, deze titel van Destruction komt me toch wel bekend voor, en dan bedoel ik van nog relatief kort geleden. En inderdaad, de debuut-demo Bestial Invasion Of Hell is in oktober 2018 ook al eens heruitgebracht door Vic Records, in een volledig nieuwe mastering, en de nodige foto's en verhaaltjes. Nu komt High Roller ook weer met een nieuwe uitgave, deze keer met vier bonustracks in de vorm van een opgeduikelde oefenruimte-tape.

Toen Destruction ergens rond 1982 bijeenkwam voor regelmatige repetities, werd al snel duidelijk dat ze genoeg eigen materiaal hadden om te presenteren. De belangrijkste invloeden waren bands als Exciter, Jaguar, Raven, Angel Witch, samen met de hele reeks New Wave of British Heavy Metal en een deel van de Britse punkrock, zoals GBH en The Exploited. Thrash metal moest in die dagen nog gedefinieerd worden.

De demo van Bestial Invasion of Hell werd binnen een paar uur live opgenomen in een kleine studio in Staufen, dicht bij Freiburg aan de rand van het Zwarte Woud. De muziek was rauw en niet-geproduceerd opgenomen, precies zoals ze wilden. Na deze debuut demo-release tekende Destruction een deal met Steamhammer en bracht de cult-EP Sentence of Death hetzelfde jaar uit.

Bestial Invasion of Hell bevatte al de eerste tracks die later klassiekers zouden worden binnen het uitgebreide oeuvre van Destruction. Nummers als Total Desaster, Tormentor en mijn persoonlijke favoriet aller tijden, Mad Butcher, zijn niet meer weg te denken uit de thrash-historie. Hier zijn ze te horen in hun oorspronkelijke, rauwe vorm, uitgevoerd door nog jonge, hongerige muzikanten. Die indertijd uiteraard nog geen flauw benul hadden van wat ze te weeg zouden gaan brengen. Als ongeveer leeftijdgenoot van deze muzikanten kan ik daar enorm van genieten.

Schmier - Vocals, Bass

Mike Sifringer - Guitars

Tommy Sandmann - Drums