Loading...

Alexander - I

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 28-04-2021

Tracklist

1. Astral Descent
2. Runes

Vorig jaar op 31 oktober verschenen in thuisland Canada (en het Noord-Amerikaanse continent) en toen ook hier besproken. Nu is het album I van het duo Alexander ook rechtstreeks via Europese distributie te verkrijgen. Vandaar dus nog maar een keer deze aanrader voor de liefhebber van bezwerende drone-doom:

Het duo met de naam Alexander bestaat uit de Canadese Kyle Alexander McDonald (Zaum) en de Duitse Jörg Alexander Schneider van de freejazzband Jealousy Mountain Duo. Behalve dat de naam een ​​gemeenschappelijk punt is, kregen beide ervaren muzikanten hun start in de muziek op drums; bezitten en exploiteren een opnamestudio op hun respectievelijke continent, en hebben in diverse eerdere bands meer dan 250 tourdata op elkaars continent bezocht.

Alexander kent geen grenzen, fysiek noch muzikaal. Door hun gedeelde waardering voor experimenten en echte artistieke expressie in muziek en geluid bijeen te brengen, realiseerde het duo zich dat het tijd was om een ​​metafysische verkenning in het rijk van de duisternis te creëren met een album met de titel I als resultaat. Enig fysiek samenzijn bleek daarvoor onnodig, wel zo handig in de tijd waarin we nu leven. De drums op I zijn opgenomen in Hückelhoven, Duitsland, en alle andere instrumenten, geluiden en effecten zijn opgenomen, gemixt en gemasterd in Moncton, NB, Canada.

Het duo Alexanders is net begonnen aan hun audiologische reis en is een monolithische funeral / doom / drone-ervaring. De donkere en ongrijpbare afdaling in waanzin echoot door weerkaatsing en uitgesponnen riffs. Bezwerend, d(r)einend, hypnotiserend; verzonken in aardsdonkere klanken identificeert deze combinatie een verbinding en gevoel binnen de individuele creatieve hoofdruimte van de beide makers, waardoor elk van hen de ander blindelings verder kan leiden naar de ruwe diepten van onontgonnen gebieden.

Ik vind het heerlijk om me te laten meevoeren door de langgerekte, deels dromerige, deels dreigende klanken die Alexander voorbrengt. Twee zeer lange nummers, een speelduur van ruim 34 minuten, een beproefd recept in drone-land. De gemiddelde muziekliefhebber zal er z'n neus voor ophalen, de specifieke liefhebber telt z'n zegeningen.

Kyle Alexander McDonald - Vocals, Bass, Synthesizers

Jörg Alexander Schneider - Drums, Percussion