Loading...

Thundermother - Black And Gold

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-01-2023

Tracklist

01. The Light In The Sky
02. Black And Gold
03. Raise Your Hands
04. Hot Mess
05. Wasted
06. Watch Out
07. I Don't Know You
08. Looks No Hooks
09. Loud And Free
10. Try With Love
11. Stratosphere
12. Borrowed Time

Thundermother is in 2010 opgericht door gitariste Filippa Nässil. In 2014 en 2015 bracht de band de eerste twee studioplaten uit, echter zonder al te veel succes. Hierop besloten vier van de vijf leden er de brui aan te geven. Gelukkig is bandopperhoofd Nässil een doorzetter, en kwam met drie frisse dames al snel tot een doorstart, en in 2018 met een zelfgetiteld nieuw album. Album nummer vier Heat Wave deed het in 2020 heel goed voor de band, en ook voor mij. Sindsdien gaat het de dames voor de wind, en zal ook het 'nieuwe' Black And Gold - okay, het album is inmiddels al bijna een half jaar uit - het weer goed gaan doen voor het heerlijk rockende dames-kwartet.

Het is niet gek dat (de muziek van) Thundermother steeds beter ontvangen wordt, want de dames gaan er per album op vooruit, zowel compositorisch als muzikaal-technisch. Veel optreden draagt daar aan bij, en dat doet de band dan ook graag en vaak - het betaalt zich uit. Uptempo rockers als opener The Light In The Sky, titelsong Black And Gold (hoor ik daar een talk-box?) en de eerste - lekker eigenzinnige - single Watch Out luisteren verdomd lekker weg.

Na het matige Hot Mess (te cheesy) maken Wasted en Watch Out weer heel veel goed, voordat het intro van I Don't Know You voor het eerst op dit album - en inderdaad, we zijn al halverwege! - de AC/DC-connectie oproept. Overigens blijft dat beperkt tot dat intro, de rest van het nummer is een vrolijke, melodieuze, niks-aan-de-hand poprocker, zo eentje dat het live ongetwijfeld vreselijk goed gaat doen. En ja, whoo-hoo-hoo mag je meezingen ;-)

Naast Hot Mess is afsluiter Borrowed Time het enige andere nummer dat me minder bevalt, en ja, ook dit is een ingetogen, pop-bluesy song. Vast heel leuk voor vooral de zangeres om te doen, maar ik voel er niks bij. Dan blijven er gelukkig nog tien lekkere rock-tracks over om van Black And Gold een aangename luisterervaring te maken. Van de tweede helft van het album is vooral het opzwepende Try With Love een luistertip!

Ik vind het zelf wel geinig om te constateren dat het oorspronkelijke juk van AC/DC-kloon inmiddels wel de prullenbak in mag. Thundermother staat inmiddels stevig - en zeer overtuigend - op eigen benen. Van het voornemen om Thundermother eens live mee te maken is de afgelopen jaren niks gekomen - iets met een pandemisch virus geloof ik. Hopelijk gaat dat in 2023 alsnog gebeuren!

Filippa Nässil - Guitar

Guernica Mancini - Vocals

Emlee Johansson - Drums

Mona Lindgren - Bass