Loading...

We Are Legend - Fallen Angel

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-04-2023

Tracklist

01. Tale of A Legend
02. Fallen Angel
03. I Don't Care
04. Angel Station
05. Only God Forgives
06. I Am This One
07. Prayer for The Fallen
08. The Inner Circle
09. Society of Shadows
10. A Human So Strange

We Are Legend is een Duitse heavy rock / metal-band die in 2010 is opgericht. In 2013 verscheen hun debuutalbum Rise Of The Legend, waarna het best stil werd rond de band. Pas vorig jaar verscheen het Duitse vijftal weer ten tonele middels een paar singles, als voorbode voor een nieuw te verschijnen album. Hoewel Fallen Angel al in juli vorig jaar verscheen, is het album pas recentelijk op de WingsOfDeath-burelen aanbeland. Na beluistering vond ik Fallen Angel zodanig interessant dat ik er alsnog aandacht aan wil besteden.

De muziek van We Are Legend houdt het midden tussen klassieke vormen van hardrock en heavy metal. Zoals album-opener Tale Of A Legend al meteen duidelijk maakt. Midtempo, maar toch opzwepend, een vleugje epiek - vooral in het vocale gedeelte van het refrein - maar toch ook de authentieke hardrock-gitaarsolo en ingetogen piano-brug als toegankelijke AOR-hint. Ziehier de voornaamste ingrediënten waar de muziek van We Are Legend uit bestaat. Titelnummer Fallen Angel borduurt daar op voort, hoewel het begint met een misleidend piano-intro. Erg sterk vind ik hier de vocale afwisseling (inclusief dameszang, die we gaandeweg het album vaker terug zullen horen), terwijl de muzikale insteek wel iets zwaarder is als op het voorgaande nummer. Wat blijft is het kenmerkende melodieuze, pakkende refrein.

Die piano blijft een terugkerend ding, ook op momenten waarop ik ze niet zo passend vind. I Don't Care opent lekker donker met een aantrekkelijke, veelbelovende riff en lekker stampende drums, maar de piano drukt meteen die donkere vibe helemaal weg. Jammer, want juist deze track wijkt wat af qua duistere sfeer en wisselende ritmiek, daar was die piano echt overbodig wat mij betreft. Waar het toetsenwerk wel goed werk verricht is op The Inner Circle. Een nummer dat opnieuw lekker opzwepend is, waarbij de piano de snelheid gevoelsmatig juist versterkt in plaats van inhoudt. Het ingetogen intermezzo versterkt de sfeer van het nummer. De zang is hier bij vlagen wat rauwer dan voorheen, ook dat past hier goed.

Afsluiter A Human So Strange laat ook weer de veelzijdigheid van We Are Legend goed naar voren komen. Een overwegend lekker donkere sfeer, goede riffs, en aangename tempowisselingen om het nummer een paar verschillende gevoelens te geven. Het heeft de zwaarte, het melodieuze en de power-elementen die de heavy metal-kanten van de band benadrukken, zonder volledig toe te geven aan de verleiding om weg te stappen van de algemene trend die ze hebben, namelijk het hardere randje van rock. Ook een zekere vorm van theatraal vermaak past hier wel, ik moest zelfs even denken aan Savatage.

Ik denk dat zeker de 'oudere hardrocker' of klassieke metalfan plezier gaat beleven aan deze muziek. Ik behoor daar absoluut toe, ik mag hier graag naar luisteren!

Selin Schönbeck - Vocals, Piano

Alex Endress - Bass, Vocals

Boris Kellenbenz - Drums

Dirk Baur - Guitar, Vocals

Jimmy Konsta - Guitar