Loading...

Tenebro - Ultime Grida Dalla Giungla

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-02-2024

Tracklist

01. Ferox
02. Lo Squartamento della Tartaruga
03. Feto Strappato e Gettato nel Fango
04. Khakhua
05. Ultime Grida dalla Giungla
06. Pellicola Maledetta
07. Il Ritrovamento della Donna Impalata
08. A Caccia... di Umani
09. Il Paese del Sesso Selvaggio
10. Massacro della Trouppe
11. Oscuro Rito Sessuale

Na twee EP's is het voor Tenebro eind 2023 weer eens tijd voor een langspeler, hun tweede: Ultime Grida Dalla Giungla (laatste kreten uit de jungle). Ik heb geen idee of er deze keer een hommage wordt gebracht aan een specifieke film of gebeurtenis, qua uitvoerenden en muzikale insteek is in elk geval alles hetzelfde gebleven ten opzichte van voorgaande releases.

Alle aandacht dus voor de bedompt klinkende, rauwige death metal met doom-invloeden. Aan die omschrijving van hun muziek tornt het duo van Tenebro nog geen seconde. Ook de altijd sfeerverhogende samples zijn aanwezig, als extra laagje en bangmakend effect; dat doet het (nog altijd anonieme) duo uitstekend. En nee, mij gaat de bijna klassieke doom / death metal-mix, afwisselend tussen korte, heftige oprispingen binnen de verrukkelijke basis van loom doordenderende, logge en zware death metalklanken niet gauw vervelen!

Ik merk wel dat het reviewen van Tenebro's materiaal steeds lastiger wordt, aangezien hun muziek uiteindelijk weinig onderscheidend is. Ik heb denk ik alles dat ik zo gaaf vind aan hun muziek wel beschreven, bewierookt zelfs. Daar doet Ultime Grida Dalla Giungla niks aan af, maar net zo belangrijk: toegevoegde waarde is er ook niet, behalve dus meer van hetzelfde.

Mocht dat geen bezwaar zijn - voor mij nog even niet, ik ken de band nog maar relatief kort - dan zou ik aanraden vooral door te blijven luisteren en beleven. Ikzelf verveel me er nog lang niet mee. Heb je de verwachting dat Tenebro - hoe subtiel ook - met iets anders komt; vergeet dat maar!

Wat ik nog wel even wil aanstippen is dat er één nummer volop de aandacht trekt op dit album, en dat is het titelnummer. Ultime Grida Dalla Giungla zit goed in elkaar, terwijl de samples hier volop meerwaarde hebben. Ook Il Ritrovamento Della Donna Impalata laat zich heerlijk meebeleven. Gaandeweg het album laat ik me graag weer meeslepen in alle smerigheid die Tenebro te bieden heeft. Nee, ik ben nog niet verzadigd!

Il Becchino - Guitars, Vocals

Il Beccamorto - Bass, Guitars, Drum programming