Loading...

Metal in Finale Grote Prijs van Nederland

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 27-09-2010

Primeur voor Grote Prijs van Nederland: Metalband Ethereal wint halve finale

Voor het eerst in de geschiedenis van de Grote Prijs van Nederland staat er een metalband in de finale. Ethereal uit Leiden ging er na een spannende halve finale met onder andere optredens van The Fudge, Zorita en The Jetts vandoor met het rechtstreekse ticket. Een unicum, aangezien het voor het eerst in de lange geschiedenis van de Grote Prijs is, dat een metalband de finale weet te halen.

Ethereal, sinds juni 2009 in een nieuwe bezetting actief, beleeft sowieso een stormachtig jaar. Het vijftal won vanuit het niets (opnieuw als eerste metalband ooit) de Rob Acda Award en speelde meer dan 40 shows, waaronder grote festivals Bevrijdingspop (Haarlem) en Werfpop (Leiden). Het bereiken van de finale van de Grote Prijs van Nederland is een nieuw hoogtepunt in de snelle opmars die de band in 2010 heeft gemaakt.

Momenteel is Ethereal druk bezig met de productie van hun nieuwe EP “Lunacy Falls”. Deze komt medio februari 2011 uit en wordt geheel in eigen beheer uitgebracht. Tijdens de finale van de Grote Prijs zal Ethereal het nieuwe materiaal ten gehore brengen.

Benieuwd naar deze band? Wees op tijd voor het kopen van een kaartje want de finale van de Grote Prijs van Nederland is standaard uitverkocht. 11 december 2010 in “The Max” Melkweg Amsterdam speelt Ethereal met AlascA, de winnaar van de derde halve finale in Gigant (2 oktober) en de winnaars van de drie wildcards die worden weggegeven.

Ethereal [NL]