Loading...

A La Carte - Soup Dejour

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-01-2023

Tracklist

01. Soup Dejour
02. Aborted Eggs Benedict
03. Hymen Drizzled Hotcakes
04. Scalped Potatoes All Rotten
05. Rancid Risotto
06. Salted Sewer Sushi
07. Macabre Salad
08. Cock Pocket
09. Fetal Fajitas
10. Heinous Hasenpfeffer
11. Molten Melted Face Cake

"Does humor belong in music?' vroeg Frank Zappa zich ooit (retorisch) af. Natuurlijk wel! Vooral in de gore / grind / core-hoek weten ze daar vaak wel raad mee. Zo ook het Amerikaanse A La Carte, een gruwelijke death metal-act met culinair thema. Soup Dejour, hun debuutalbum, verscheen op 25 november 2022.

Het is waarschijnlijk een sluipend vermoeden dat A La Carte's zelfverzonnen "morbide death metal met culinair thema" zijn hoed grotendeels aan de parodiekant hangt, en de tag zelf kan misleidend zijn om een beeld op te roepen van een slaapkamer- of neven-project.

Welnu, ook al is de muziek van A La Carte niet verstoken van speelse momenten, ze dient genoeg morbide en bizarre cursussen om de hunkering naar extreem en wild te bevredigen. Bovendien neemt de band z'n muziek serieus en beschouwt zichzelf niet als een gimmick. Om hun liveshows levendiger te maken, treden A La Carte-leden op met dezelfde personages die thematisch worden weergegeven en gekleed in maître d'-outfits.

Soup Dejour is in de eerste plaats een grillig, technisch onderlegd album, een mix van componenten uit de grind, slam, death, en in mindere mate thrash en black metal. Teksten en songtitels draaien om de daadwerkelijke bereiding van voedsel en gerechten, soms om kookmethodes, maar ingrediënten en gebruiksvoorwerpen zijn grillig overdreven grotesk en walgelijk.

Door verschillende etenswaren aan te bieden tijdens de nummers en de reikwijdte van de diverse metal-subgenres te verspreiden, spoort A La Carte de extreme metal-fijnproevers aan om van deze plaat te genieten. Eén ding is zeker: op de A La Carte-kaart staan gerechten die geen afbreuk doen aan de hang naar death metal. Eet smakelijk!!!

Chef Wolfgang Cuck - Guitars, Bass, Vocals

Chef Highman - Drums