Loading...

Aborted - Terminition Redux

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 21-01-2016

Tracklist

01. Liberate Me Ex Inferis
02. Termination Redux
03. Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry
04. Bound In Acrimony
05. The Holocaust Re-Incarnate

Aborted! Ik mag hier van redacteur (en mijn mentor) van WingsOfDeath Chris een review over schrijven. Daarop sla ik compleet dicht. Waarom? Laat ik het zo zeggen. Sommige mensen willen mij boven of beneden nog niet hebben. En zal ik het tot het einde der tijden nog door moeten stampen, en heb besloten om dat uit te wringen. Waar gaat dit heen? Ik heb een poos stil gestaan en dus niet opgelet wat er in de metal wereld rond ging. Tot ik voor een half jaartje geleden mijn oude vriend tegen kwam, jawel de big boss van WingsOfDeath zelve: P.H. (neutraal). En die liet mij dus kennis maken met happy metal, en met Aborted aan kwam zetten. En echt serieus: ik ben van mijn spillepoten geblazen! Wat is dit een gruwelijk goeie band zeg! Deze band typeert death metal.

Uitweiden over hun biografie doe ik verder niet, die zal bekend zijn. Het laatste werkje Termination Redux is een vijf tracks tellende EP geworden, met kneiters van Brutal Beukwerk; met hoofdletters ja! Als ik globaal kijk naar wat die gasten gemaakt hebben lijkt het wel dat ze op hun hoogtepunt zitten. Mijn bedoeling is niet om kwaad bloed aan te zwengelen. Als je luistert naar nummers als The Inertia, Dead Wreckoning (beiden van The Archaic Abattoir uit 2005) en Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry hoor je toch duidelijk hoe enorm progressief Aborted is. Als je ziet dat ze ongeveer 20 jaar bestaan, merk je dat Aborted een hoop ontwikkelingen heeft geoogst, denk ik.

Zelf ben ik zwaar gecharmeerd van Sven de Caluwe (vocalen), met daarnaast z’n enorm creatieve manier van schrijven (massa moordenaars) en brullen. Echt een ongelooflijk veelzijdige brulaap. Tevens hoe de teksten bij de vaak hondsagressieve riffs en slagwerk zeer passend zijn gemaakt, maakt deze EP nu al een klassieker. Of te wel: wat staat ons nog te wachten van Aborted. Ik las ook nog dat er een gitaristen wissel heeft plaats gevonden, dat Danny vervangen is door Ian Jekelis. Dat zal wel goed zitten dacht ik zo. Overigens is Tunker nog op deze EP te horen.

Wat ik vaak tegen kom is dat Aborted wordt vergeleken met Suffocation en Cannibal Corpse. Tja het valt allemaal onder de naam death metal, maar ik vind Aborted toch ff beter. Aborted vind ik zo veelzijdig en een enorm genot om te beluisteren. Maar als je eenmaal om bent ,dan begrijp je wat ik bedoel. Nu moet ik ze uiteraard nog een keer live gaan bewonderen, want ik ben zo benieuwd hoe Sven dat toch allemaal invult. En kan ik er weer van leren... Heel veel headbang genot bij en met Aborted!

JB van der Wal - Bass

Ken Bedene - Drums

Mendel bij de Leij - Guitars

Sven "Svencho" de Caluwé - Vocals

Danny Tunker - Guitars

  • Gaaf nummer, vette videoclip!

    Door Johan Wesdijk op 22-01-2016 11:42:10

  • Ja dat gaat lekker in het Aborted kamp

    Door Marc Brouwer op 22-01-2016 12:10:15