Loading...

Agima Sun - Ultra Fiction

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-02-2024

Tracklist

01. Glitch Engel
02. Lvster Lvx
03. Ghost Assembly
04. Stormlords Hex
05. Deliverance
06. Illusion City

Sinds zanger k vass in 2014 bij Moanaa kwam, is de productie van die band stabiel: drie albums en een EP mogen er immers best wezen. K-vass had echter duidelijk meer dat hij kwijt wilde, want voor het tweede jaar op rij (eerder verscheen Weightless van Grief Circle) heeft een zij-project onder zijn bezielende leiding een debuutalbum uitgebracht. Deze keer betreft het Agima Sun met Ultra Fiction. Opvallend is wel dat alle drie die bands zich bevinden in de post-sferen.

Grief Circle probeerde zich van het post-juk te onderscheiden door er stoner-, doom- en sludge-elementen doorheen te mengen, waarmee het ook aanmerkelijk donkerder en zwaarder was dan recentere Moanaa-releases. Agima Sun lijkt daarentegen meer te mikken op een futuristische aanpak, zie de albumcover en het artwork van het CD-tje, als ook de weergave van de namen van de muzikanten.

Hoewel er geen bandlid als zodanig vermeld staat, horen we dan ook aardig wat electronica en synthesizers voorbij komen, passend bij de sci-fi-invalshoek. Koppel de pulserende beats van opener Glitch Engel en de synth-gedreven eerste minuten van Deliverance aan het post metal-geluid van Moanaa, dan heb je wel zo'n beetje het idee hoe Agima Sun klinkt. Los van die eigen insteek is de vergelijking met Moanaa nooit ver weg; zo had bijvoorbeeld Ghost Assembly wat mij betreft zomaar op Embers kunnen passen.

Naast de aanwezige electro-bombast grossiert Agima Sun in melancholieke gitaarmelodieën, zoals ze in bijvoorbeeld Stormlords Hex mooi naar voren komen. Inderdaad, deze zijn eigen aan de verwachte post-sferen, en koppelen de band en z'n muziek los van het hele futuristische plaatje. Al met al vind ik dat dan ook een niet helemaal gelukte samensmelting. Onder de streep doet Agima Sun dan ook niet zo heel veel anders dan de andere k vass-bands en overige soortgenoten.

k vass - vocals

ku mala - guitar

rob - bass

p vus - guitar

hoo mer - drums