Loading...

Aline Happ - Flower Of Light

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 04-01-2022

Tracklist

01. Flower Of Light

Zangeres en songwriter Aline Happ, bekend van de Braziliaanse symfonische metalband Lyria, brengt haar eerste solo-single uit: Flower of Light. Het nummer vertelt het rouwproces van de zangeres, die vorige maand haar grootmoeder verloor. Hiermee werd deze track een eerbetoon aan de twee trajecten die hier samenkomen.

Aline beschouwt het overlijden als een van de grootste verliezen van haar leven. Altijd genoemd in de interviews met de artiest als een van haar grootste supporters, werd het afscheid van de matriarch van de familie het thema van de single Flower of Light, een van de manieren waarop de zangeres ontdekte om met verdriet om te gaan. De behoefte om haar grootmoeder te vereeuwigen in haar muziek geeft haar kracht. Zij noemde haar oma "Lily Flower", haar favoriet bloem (zie ook de bandnaam Lyria) en ook ontdekte ze dat haar haar oma's eigen naam Suely, zowel lelie als licht betekent.

Met een boodschap van liefde en hoop, probeert Aline ook troost en steun te geven aan anderen die kampen met persoonlijk verlies. Hoewel Aline de laatste jaren vooral bekend is geworden door haar uiteenlopende cover-video's op haar youtube-kanaal, is zij gewend om voor Lyria autobiografische liedjes te schrijven. Het doorstaan van het rouwproces bezorgt haar nieuwe dimensies, de eerste keer dat iemand zo dichtbij haar is, is gestorven, een ervaring die haar later nog kan sterken.

In muzikaal opzicht sluit de muziek van Aline Happ aan bij die van Lyria, al zijn de meeste van haar solo-uitingen een stuk meer ingetogen. Ook Flower Of Light is een gevoelig, intiem liedje, dat een beetje een Keltische inslag heeft. Haar vocale kwaliteiten staan buiten kijf, het ligt aan je eigen muzikale voorkeur of dit nummer je bevalt. Overigens is deze eerste solo-single een voorbode voor een compleet album, dat Aline door middel van crowdfunding aan het opzetten is. Hierop zal zij voornamelijk covers gaan brengen, in haar 'eigen' folk-stijl.

Aline Happ - zang