Loading...

Altar Of Oblivion - Nothing Grows From Hallowed Ground

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-04-2024

Tracklist

01. Nothing Grows From Hallowed Ground

Nothing Grows From Hallowed Ground is het openingsnummer van Altar Of Oblivion's vierde volledige album, dat later dit jaar uitkomt. Een conceptalbum gebaseerd op het dagboek van de overgrootvader van gitarist Martin Meyer Sparvath, Jesper Wilhem Meyer, die met tegenzin vocht voor het Duitse Rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het album is een eerbetoon aan Jesper Wilhelm Meyer (1891-1964) plus de ongeveer 26.000 Denen, die voor Duitsland vochten en waarvan er 4.000 omkwamen aan de verschillende frontlinies tijdens het bloedige conflict .

Met Jesper's kleurrijke vertelling en schilderachtige beschrijving van de gevechtsscènes, het dagelijkse leven (en de dood) in de loopgraven, activiteiten buiten dienst en zijn verblijf in een veldhospitaal, begint het album met zijn vuurdoop in maart 1915 en culmineert met een epische strijd in juni 2015 die meerdere dagen duurde, waarin hij vaker ternauwernood aan de dood ontsnapte.

Hallowed Ground verwijst in deze context naar Niemandsland, in dit geval het landgebied tussen twee vijandelijke loopgravenstelsels, waaruit letterlijk niets groeit. Dit modderige, smalle en vaak boomloze stuk land, gekenmerkt door verschillende granaatgaten, werd de laatste rustplaats voor veel gesneuvelde soldaten.

Een dergelijk verhaal is natuurlijk een perfecte voedingsbodem voor donkere muziek. Altar Of Oblivion zoekt z'n heil dan ook in die donkere, lang vervlogen tijden, met een perfecte mix van duistere klassieke, epische metal met doom metal. Inderdaad, precies die muziek waar ik zo gek op ben. De gitaarlijnen, epische zangpartijen, dreigende atmosfeer; alles ademt de puurheid van de authentieke metal. De galmende zangstem past hier perfect bij! Ik kijk uit naar het album!

Mik Mentor - vocals

Martin Meyer Sparvath - guitars, synths

Jeppe Campradt - guitars

C. Nørgaard - bass

Danny Woe - drums

Jannick Nielsen - keyboards