Loading...

Alunah - Violet Hour

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-12-2019

Tracklist

01. Trapped & Bound
02. Dance Of Deceit
03. Hunt
04. Hypnotised
05. Violet Hour
06. Unholy Disease
07. Velvet
08. Lake of Fire

Alunah was jarenlang de doom-rockband van het echtpaar David en Sophie Day. Vier albums verschenen in de periode 2010-2017, ik heb ze allemaal beluisterd en alhier voorzien van mijn weinig deskundige commentaar. Aanbeland in 2019 blijkt het bepalende(?) duo niet meer van de partij op het meest recente album Violet Hour. Met de opvallende verschijning Siân Greenaway op zang, en huidig Diamond Head-bassist Dean Ashton op gitaar gaat de band echter gewoon door waar het gebleven was, ondanks dat nu drummer Jake Mason het enig overgebleven origineel bandlid is.

Ik vind het opvallend dat er in de basis niet al te veel is veranderd aan het geluid van Alunah. De muziek is nog altijd een mengvorm van heavy rock, een heel klein beetje heavy metal, doom-elementen en een vleugje stoner. De muziek is enerzijds wat doomy traag en log, vooral in het gitaargeluid, maar van de andere kant ook behoorlijk toegankelijk.

Als ik bijvoorbeeld luister naar Dance Of Deceit moet ik toch wel een beetje aan Black Sabbath denken (zoals eerder gemeld al dan niet toevallig ook afkomstig uit Birmingham). Heel stiekem heb ik zelfs het idee dat de 'nieuwe' zangeres wat meer sfeer en variatie toevoegt dan haar voorgangster. Ik mag haar in elk geval graag horen in de context van deze muziek.

In iets langere tracks als Hunt, Hypnotised en Velvet komt vooral het atmosferische aspect bovendrijven. Deels wat ingetogen (Hunt) maar toch ook voorzien van een lekkere smerige riff (Hypnotised) - of juiste een combinatie van beide, zoals Velvet laat horen - zijn dit wel tracks die de muziek van Alunah het best tekenen. Net dat tikje donker, een beetje mystiek, daar houd ik wel van.

Ik denk dat de muziek van Alunah wat te 'soft' zou kunnen zijn voor de liefhebbers van doom metal, eerder neigt deze band dan ook naar seventies doomy rock. Hoe dan ook is deze muziek behoorlijk retro. Ik kan er in elk geval prima naar luisteren, Violet Hour staat garant voor heerlijke donker-sfeervolle momenten.

Jake Mason - Drums

Dan Burchmore - Bass

Siân Greenaway - Vocals

Dean Ashton - Guitars, vocals