Loading...

Amerikaanse Death Metalband Misery Index Naar P60

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 17-06-2018

Zaterdag 25 augustus kunnen metalfans weer een te gek optreden verwachten. P60 maakt het podium weer vrij voor een nieuwe Diabolica Sonis: niemand minder dan de Amerikaanse death metalband Misery Index, met ex-leden van Dying Fetus, komt de zaal van P60 op de kop zetten.

Heirs To Thievery

Het is zestien jaar geleden dat de Amerikaanse band Misery Index begon als 'slechts' een studioproject. Het vierde album was een groot succes en tevens hun doorbraak. In 2010 werd het album "Heirs To Thievery" uitgebracht. Deze release sloeg in als een bom in de death metalscene, wat resulteerde in headline shows door Europa en de VS. Inmiddels heeft de band ook een aardige live-reputatie weten op te bouwen. Ze tourden in het verleden met acts als Amon Amarth, Napalm Death, Suffocation en Behemoth.

Season Of Mist

Dankzij het succes van Misery Index en hun album "Heirs To Thievery" kon het bekende Franse label Season of Mist het niet laten deze band te tekenen. Het album "I Disavow", met daarop onder andere de gelijknamige single, zal het tweede album zijn dat de band later dit jaar zal uitbrengen bij het Franse Label. Dit album wordt daarmee de opvolger van laatste wapenfeit "The Killing Gods" uit 2014.

Lokale supports

Lokale bands Seita en Spectrum of Delusion maken de line-up voor deze avond compleet. Seita confronteert met hun mix van thrash- en deathmetal. En wist daarmee festivals als de Zwarte Cross en Barge to Metal Cruise in Amerika plat te spelen. Spectrum of Delusion stond voor het eerst op het podium in 2016. Hun debuutalbum "Esoteric Entity" kwam na jarenlange opnames eindelijk tot stand. Het eindresultaat: technische death metal met invloeden van Obscura, Beyond Creation, Spawn Of Possession en Necrophagist.

Diabolica Sonis [NL], Misery Index [US], P60 [NL], Seita [BR], Spectrum Of Delusion [NL]