Loading...

Angelic Desolation - Quorum of Unspeakable Curses

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-09-2020

Tracklist

01. Cyborg Vampire
02. Necropotamus
03. Names [Decapitated cover]

Angelic Desolation is afkomstig uit de vruchtbare metal scene van Denver, Colorado, USA, aldaar opgericht in 2006. De band had al drie EP's uitgebracht, voordat ze in 2018 met een debuutalbum op de proppen kwamen: Rumpus Time Is Over. Om de tijd tot een opvolger niet te lang te laten duren staat nu een tussendoortje op stapel, opnieuw een EP, met de titel Quorum of Unspeakable Curses. Dit is overigens mijn kennismaking met deze band.

Het kwartet noemt hun geluid zelf 'American Razorgrind', hetgeen op zich wel een goede associatie is vind ik. De combinatie van grind en death metal met een vleugje thrash, gecombineerd met buitensporige podiumcapriolen met horrorthema, en serieuze gore-invloeden staan garant voor een potje stevig rammen. Twee eigen composities plus een Decapitated cover, en elf minuten feestplezier is wat de luisteraar te wachten staat.

Fans van Cannibal Corpse, Aborted, Cattle Decapitation, Decapitated (uiteraard) en dergelijke zullen Angelic Desolation's brute muzikale en gore / horror-aanvallen zeker weten te waarderen. Brulboei Jay Medina spuugt ware gutturale haat uit over Matt Markle's precies hakkende gitaarriffs, terwijl bassist Chris Young en drummer Max Thunder een krachtige ritmesectie vormen die elk nummer tot onmenselijke snel- en smerigheden drijft. Daar tussen door zorgen pakkende en vermakelijke grooves voor de broodnodige afwisseling.

Opener Cyborg Vampire zet de toon, zowel qua opzwepende herrie als smerige thematiek. Cyborg-vampieren eten blijkbaar zowel tieten als pikken, en zijn derhalve zeker niet kieskeurig. De rotzooi die daarbij achterblijft vormt hoe dan ook interessante inspiratie voor de muziek van Angelic Desolation. Smaakvolle ranzigheden verpakt in zeer strakke death / grind, waarbij de technische vaardigheden van de muzikanten buiten kijf staan.

Wat ze verder in hun vrije tijd doen hoef ik eigenlijk niet te weten, maar delen de heren toch graag via weinig fijnzinnige, poëtische hoogstandjes. De liefhebber weet genoeg denk ik zo.

Max "Thunder" Stark - Drums

Chris Young - Bass

Matt Markle - Guitars

Jay Medina - Vocals