Loading...

Ann My Guard - Ourania

Gepost in Reviews door Daphne Franse op 16-05-2017

Tracklist

01. Novae
02. Asteria
03. Callisto
04. Io
05. Breathe The Sun
06. Obsidian Tears
07. Serpent
08. Hekate
09. The Secret

De Hongaarse formatie Ann My Guard kende ik nog niet, tot nu. De zangeres Eszter omschrijft de band als een doll-witch-achtige metalband. Echter bij het eerste nummer Novae dacht ik: zonde dat je je eigen band zo omschrijft, je doet namelijk afbreuk aan je imago. Mensen die zo'n omschrijving lezen trekken meteen een oordeel en gaan wel of niet luisteren en vinden het misschien op voorhand al slecht.

Ik persoonlijk vind het heel mooi en dacht wel: oeh, het klinkt als een all-girl band. Totdat ik de foto zag, en daarna de bio had gelezen. Het gaat daar meer over de thema's van de albums, en de teksten. Niets mis mee, maar ik zou ook wel een achtergrond van de mannen achter en naast haar leuk vinden.

De nummers klinken lekker, en harder en agressiever dan ik had verwacht; voornamelijk het gitaarspel. Want dat mevrouw Baumann graag over de fijne dingen des levens en symbolen zingt is goed te horen. De tekst hebben ze redelijk goed met de muziek gemixt waardoor je inderdaad per nummer in een soort wonderland lijkt te bevinden. Het schakelen met de moedertaal vind ik altijd heel bijzonder, deels omdat ik er a: niets van begrijp, en b: omdat het altijd extra diepte lijkt toe voegen. Eszter is erg getalenteerd met haar stem, iets dat ik niet vaak tegen kom. Ze is goed in het wisselen van toonhoogte en schakelt moeiteloos van klassiek naar metal, iets dat erg moeilijk is.

Ik kan deze band misschien vergelijken met Within Temptation maar dan doe ik ze geen eer aan, want de kwaliteit van Within Temptation is helaas minder goed geworden dan het was. Een andere band zou Nightwhish zijn maar die spelen ook hun eigen stijl. Dus eigenlijk plaats ik liever geen enkele band in een hokje tenzij ze heel goed of heel slecht zijn in mijn ogen. Ik zou Ann My Guard graag eens live willen zien spelen!

Eszter Anna Baumann - vocals, bass

Krisztián Varga - guitars

Benjamin Bárkányi - guitars

Norbert Tobola - drums