Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Antigama - Depressant

Gepost in Reviews door Eric Jan Visceral op 15-01-2018

Tracklist

01. Empty Paths
02. Anchors
03. Division of Lonely Crows
04. Now
05. Room 7
06. Depressant
07. Shut Up

“GOD-VER-DOMME!! Waarom luister ik deze band zo weinig?” Na het beluisteren van deze meest recente plaat Depressant die de 10e van november van het afgelopen jaar is uitgebracht, vraagt mijn brein dit zich toch wel af, al dan niet vergezeld met een voorzichtig schuchter schuldgevoel dat op de achtergrond aanwezig is. Ik heb in 2012 kennis gemaakt, met dit 4-koppige Poolse gezelschap, via de EP Stop The Chaos en zoals je daar kan teruglezen, was ik zo’n 6 jaar geleden ook al behoorlijk onder de indruk van die heerlijke lompheid die me tegemoet kwam.

Evenals zijn bovengenoemde broertje, duurt ook deze EP een krappe 15 tot 18 minuten en is daarmee dus zeker geen langspelert, maar deze bulldozer weet ook genoeg schade aan te richten om je speakers in een slagveld te veranderen.

Het drumwerk op deze plaat is compleet gestoord en Paweł Jaroszewicz heeft me werkelijk met een open bek naar dit schijfje laten luisteren… Het gaat werkelijk nérgens over en er is geen touw aan vast te knopen! Technisch as fukc en het gaspedaal vol tot op de bodem ingetrapt! Wat de produktie betreft zit het ook wel snot eh… SNOR!

Vocalen klinken rauw, vies en ‘raspy’. Het gitaargeluid krast ook lekker weg dat alles tezamen is vakkundig tot een heerlijke brij samengesmolten, waar de gemiddelde liefhebber van een goeie bak herrie, toch wel vrolijk van kan worden.

Eindoordeel: Ik ga deze plaat hoogstwaarschijnlijk compleet kapotdraaien en na deze ‘her-ontmoeting’, denk ik dat ik deze Poolse meneertjes en hun olijke wijsjes, wat beter in de smiezen zal gaan houden in het vervolg.

Sebastian Rokicki - Guitars

Łukasz Myszkowski - Vocals, Electronics

Paweł Jaroszewicz - Drums

Sebastian Kucharski - Bass