Loading...

Asomvel - Knuckle Duster

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-12-2013

Tracklist

01. Dead Set On Livin
02. Cash Whore
03. Sheep In Wolf's Clothing
04. Trash Talker
05. Waster
06. Shoot Ya Down
07. Wrecking Ball
08. Knuckle Duster
09. Stranglehold
10. Final Hour
11. Hangman's Rope

Knuckle Duster is het nieuwe album van de oudgedienden uit de Britse punk'n'rollscene: Asomvel. De band is opgericht in 1993 en heeft in de loop der jaren een plek veroverd in de Britse heavy rock/metal undergroundscene door het uitbrengen van een 10-inch (Full Moon Dog, 2007) en debuutalbum Kamikaze (2009).

Tot het tragische moment dat bassist/zanger en mede-oprichter Jay-Jay Winter overleed na een verkeersongeval. Met zijn overleden vriend in gedachten vond oerlid en gitarist Lenny Robinson uiteindelijk een waardige vervanger (Robert Threapleton) en werd een doorstart gemaakt. Na een Spinal Tap-achtige hoeveelheid drummers te hebben versleten is de band in 2013 in elk geval weer compleet en ready to rock.

Toen Will Palmer begon met Bad Omen Records in 2013 was zijn ambitie om een nieuw album uit te brengen met Asomvel. Dit mondde uit in de geboorte van Knuckle Duster. Het album is opgenomen in de Mutiny Studio's in Bradford, en geproduceerd en gemixed door James Atkinson (Gentleman’s Pistol frontman).

Over de muziek van Asomvel kan ik kort zijn: gooi Venom, Tank en vooral veel Motorhead door een blender, giet er een eenvoudig AC/DC sausje overheen, en voila: daar is Knuckle Duster. Nou ja, ok, eigenlijk is dit gewoon pure Motorhead worship. Hetzelfde straffe tempo, de ronkende bas, smerig gitaarwerk en zang en de rock 'n' roll attitude, alles om deze band heen ademt dezelfde lucht als Lemmy en consorten.

De teksten worden op punk-achtige wijze uitgespuwd, er is iemand blijkbaar erg boos. Dat zou ook wel eens de verklaring kunnen zijn voor de albumtitel: een Knuckle Duster is wat wij een boksbeugel noemen. Een album voor wie aan 1 Motorhead niet genoeg heeft.

Lenny Robinson - gitaar

Robert "Conan" Threapleton - bas, zang

Jason "Jay" Hope - drums