Loading...

Autopsy - Tourniquets, Hacksaws and Graves

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 04-04-2014

Tracklist

01. Savagery
02. King of Flesh
03. Tourniquets Hacksaws and Graves
04. The Howling Dead
05. After The Cutting
06. Forever Hungry
07. Teeth of the Shadow Horde
08. All Shall Bleed
09. Deep Crimson Dreamin
10. Parasitic Eye Vinyl
11. Burial Vinyl
12. Autopsy

Amper is het rottende karkas dat The Headless Ritual heet, koud geworden of er ligt alweer een vers lijk op de tafel om eens autopsie op te plegen. Chris Reifert windt er geen doekjes om. Autopsy bestaat sinds een paar jaar weer. Hij bulkt weer van de inspiratie en daar mogen wij gelukkig deelgenoot van zijn.

Tourniquets, Hacksaws & Graves heet het gloednieuwe album en het staat natuurlijk weer vol met ranzige en onsmakelijke death metal. Geheel volgens traditioneel recept. Nu worden we momenteel overspoeld met dergelijke releases, maar van het brein achter genre-pareltjes Severed Survival en Mental Funeral mag je de nodige kwaliteit verwachten.

Dat lijkt weer uitstekend gelukt te zijn. Nummers als The Howling Dead en All Shall Bleed rammen de pus als vanouds uit je etterende wonden. Soms tergend traag als een made die zich een weg door een stuk taai vlees baant en meestal bulderend als een kettingzaag dat door een willekeurig gewricht glijdt. Ondanks het kraakheldere geluid, klinkt de boel lekker vunzig. Zoals het hoort.

Omdat Severed Survival al eens gemaakt is, is het vrijwel onmogelijk om dat te overtreffen. The Headless Ritual kwam wat mij betreft wel dichtbij. Het nieuwe album ligt qua aanpak in het verlengde van het vorige album. Compact en lekker to the point. Verrassen doet het echter nergens. Het zijn het enthousiasme en de afwisseling die opnieuw overtuigen.

Chris Reifert - Vocals, Drums

Eric Cutler - Guitars, Vocals

Danny Coralles - Guitars

Joe Allen - Bass