Loading...

AxMinister - The Crucible Of Sin

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-06-2018

Tracklist

1. Prey
2. Salvation
3. The Trials of Hercules
4. The Succubus and the Crucible of Sin
5. Sanctus Equitis Mortis

Oorspronkelijk opgericht in de vergeten nevelen van de metalen geschiedenis (1999) keek het power-trio AxMinister toe hoe de modernere metal-wereld humorloos en afkeurend was geworden. En aldus, voorwaar, haalden zij hun machtige bijl vanuit het aambeeld waar het rustte, geheel in de geest van Excalibur. Want er moest actie ondernomen worden; de machtige bijl - het symbool van redding - om de metal te dienen is terug!

AxMinister is de krachtige en mythische naam die de eerlijke heavy metal hoog in het vaandel heeft staan. De band gaat de strijd aan als krijgers van metaal tijdens een heilige zoektocht, waarbij uiteraard het voorkeurswapen de bijl is. Tevens is het de naam die de muzikanten kregen op straat, waar ze als tieners plengoffers hebben gedaan.

Pas in 2008 kwam de band weer bij elkaar, om vanaf 2013 met een aantal singles en EP's op de proppen te komen. Met de EP The Crucible Of Sin als laatste wapenfeit. Geïnspireerd door onder anderen Metallica, Slayer, Iron Maiden, en wat mij betreft vooral Megadeth (zowel zang als muziek, luister maar eens naar Salvation) en Manowar (de thematiek) verspreidt het Canadese trio de boodschap van de 'true metal'.

Het is een weinig originele mix van old school en thrash metal die wordt voorgeschoteld. De muziek is zeker krachtig en opzwepend, de ene keer midtempo uitnodigend om mee te zingen en vuist-zwaaien (The Trials of Hercules, The Succubus and the Crucible of Sin), de andere keer iets meer thrashend op headbangtempo (opener Prey, Salvation).

De old school metalfan zal hier zeker in muzikaal opzicht zeker mee uit de voeten kunnen. Neem het hele concept wel met een knipoog, dat doet AxMinister zelf namelijk ook - de band noemt naast de almachtige bijl humor als sterkste wapen.

Nicholas Klaus - Bass, Vocals

Bas Von Bismark - Drums

Tim Smith - Guitar